Een blousejurk of overhemdjurk kan iedere vrouw dragen

Het is zo’n kledingstuk dat nooit echt uit het modebeeld verdwijnt en dat je in veel situaties kunt dragen. Een goede investering waar je jarenlang plezier van hebt.

Een overhemdjurk of blousejurk kan iedere vrouw dragen

Een blousejurk, ook overhemdjurk of doorknoopjurk genoemd, kan iedere vrouw dragen ongeacht haar leeftijd, haar bodytype en persoonlijke stijl. En dat ook nog op verschillende manieren en voor veel gelegenheden. Een overhemdjurk, de naam zegt het al, houdt het midden tussen een overhemd en een jurk.

Zijn overhemd/shirt lag – niet verrassend- aan de basis van dit kledingstuk. Want wie kent niet de filmbeelden van een one-night stand, waarin zij ’s ochtends aan het ontbijt verschijnt in één van zijn – uiteraard perfect gestreken – overhemden. Een overhemdjurk kan iedere vrouw dragen, ongeacht haar leeftijd, bodytype of persoonlijke stijl.

 • Vrouwen met een duidelijke taille snoeren hem in met een riem of ceintuur.
 • Ook als je tot de lange slanke rechte vrouwen behoort  (I-silhouet) doe je dit, maar laat je het bovenstuk overbloezen. Een jurk in een wat stijvere stof maakt je wat voller. Zie rode blousejurk met ceintuur.
 • De vrouw met het A-silhouet doet er goed aan een model met een A-lijn rok te kiezen. Draag hem hooggesloten (zie groene jurk) en als het mouwtje op tepelhoogte eindigt brengt dat je borsten wat meer in balans met je heupen. Ook zakjes op borsthoogte laten borsten groter lijken.
 • Het V-silhouet laat zoveel knoopjes open dat er een diepe V-hals ontstaat. De rok mag zakken en wat meer volume hebben.
 • De  korte vrouw kiest een een jurk met een verticaal streepdessin en een ronde zoomlijn om langer te lijken.
 • Opvallende knopen kunnen ervoor zorgen (verticale lijn) dat je langer en dus slanker lijkt.

Een overhemdjurk of blousejurk is ook een veelzijdig kledingstuk. Combineren is met dit model jurk gemakkelijk. Je kunt hem dragen met slippers, sneakers of hakken. Zowel op je werk (een model met een kraagje en een mouwtje) als naar een feestje of in je vrije tijd.

De stof en het dessin bepalen de uitstraling van een  blousejurk. Het natuurlijke stijltype zal een voorkeur hebben voor een uitvoering in linnen of denim. Terwijl het klassieke type eerder voor een effen poplin kiest of een stof met een streepdessin.

Een blousejurk of overhemdjurk kan iedere vrouw dragen

Lange Blousejurk met A-lijn rok

 

Een overhemdjurk kan iedere vrouw dragen

Overhemdjurk in grote maten

 

Een blousejurk of overhemdjurk kan iedere vrouw dragenOverhemdjurk

 

Overhemdjurk organisch katoen in meerdere kleuren

 

 

8 gedachten aan “Een blousejurk of overhemdjurk kan iedere vrouw dragen”

 1. Een wijdere rok en de knoopsluiting alleen tot de taille. Zakjes op borsthoogte maken je ook wat voller. En inderdaad in een stof die wat stijver is. Mvg, Lida

 2. Kijk hierboven onder Menu bij Consulten, Astrid, daar vind je alle gegevens!

 3. Dank voor de tip, Angeline! Ik heb het aangepast. Ik zou zo 123 ook niet weten waar je zo’n elastische riem kan kopen. Nu maar hopen dat je nog een tip krijgt van een van mijn volgers.

 4. Hallo Lida
  Leuk onderwerp, ik ben juist een overhemd jurk aan het zoeken. Hoe moet het H- silhouet de jurk dragen? Met of zonder riem?

  Hartelijke groetjes
  Jenneke

  1. Dat hangt van je lengte en gewicht af, Jenneke. Zonder riem of ceintuur is aan te raden, maar wordt ook lijzig als het een lange overhemdjurk is. Tot op de knie zou ik hem zonder ceintuur dragen.

   1. Dankjewel Lida!
    Ik ben 1.74 en 65 kilo dus waarschijnlijk toch met een riempje? Hij is op de knie…

Reacties zijn gesloten.