Vijf stijltips die voor iedere vrouw werken

Met een paar kleine aanpassingen in je bestaande kleding kun je er deze zomer meteen al anders of beter uitzien. Vaak doe je bepaalde dingen al onbewust, zoals je lange mouwen opstropen als je voor de spiegel staat.

Vijf tips die voor iedere vrouw werken

Ik wil je nog vijf stijltips meegeven voor mijn zomerreces begint. Ze werken voor iedere vrouw en daarbij zijn deze stijltips ook nog eens gemakkelijk toe te passen. Hierboven zie je er al een voorbeeld van.

 • Kijk met wantrouwen naar de kledingmaat in een kledingstuk. Als je er blij van wordt dat er maat 40 in staat, terwijl je meestal maat 42 hebt, is dat een kwestie van  vanity sizing. Je lijkt voller in kleding die te strak zit, maar ook te wijde kleding maakt je dikker dan je bent.
 • Maak gebruik van licht en donker. Lichte kleuren vallen meer op dan donkere. Gebruik donkere kleuren op die delen van je lichaam waar je de aandacht niet naar toe wilt leiden. Dit kun je ook toepassen in je badpak en bikini. Kleine borsten maar brede heupen? Zorg dat de beha van je bikini lichter van kleur is dan het broekje. Grote borsten en smalle heupen? Gebruik lichte kleuren voor je korte broek en iets donkerder kleuren voor je top.

Shorts duurzaam

Jurk die een buikje verbergt

 • Maak gebruik van lijnen. Verticale lijnen maken je langer én slanker en horizontale lijnen verbreden. Dat laatste is niet helemaal waar, want een smal horizontaal streepjesdessin werkt juist weer verlengend. Het zogenaamde laddereffect. Maar laat nooit de zoom van je top op het breedste deel van je heupen eindigen als je heupen het breedste punt van je lichaam zijn (zie foto boven). Om die reden is ook een bikinibroekje dat laag op je heupen zit is geen goed idee. Kies liever voor een wat hoger broekje. Omgekeerd kun je smalle heupen juist breder laten lijken door een laag broekje te dragen.
 • Draag waar jij je prettig in voelt, dan ben je ‘echt’. En kom je zo ook over. Modetrends zijn er om te inspireren, maar pak alleen die dingen eruit die wat voor je doen. De grote pofmouwen die je nu veel ziet voegen volume toe op een plaats waar jij dat misschien niet nodig hebt.

Je ziet hier dat de zoom de blik trekt naar haar bovenbenen. Het dessin vraagt weinig aandacht. Daarentegen vragen de grote pofmouwen alle aandacht en verbreden ze haar bovenlichaam. Dit is beslist niet een tijdloos model jurk, je zult er dan ook niet jaren plezier van hebben. En – ik wil niet als een zeurkous overkomen maar zeg het toch – hij is ook bijzonder onpraktisch. Want je kunt er niets overheen dragen. De jurk is van Omoda.

5 gedachten aan “Vijf stijltips die voor iedere vrouw werken”

 1. Fijne vakantie Lida. Ik heb heel veel aan je tips en lees je blog met plezier.

 2. Lieve Lida.
  Elke week kijk ik weer uit naar de nieuwsbrief en sta er versteld van wat er met kleine aanpassingen mogelijk is. Super interessant. Heel hartelijk dank hiervoor.
  Voor nu wens ik je een heeeeeele welverdiende vakantie. Tot snel maar weer.
  Lieve groet, Diet

 3. Hoi Lida,
  Ik lees je nieuwsbrieven graag, probeer er van te leren.
  Maar voor de komende 2 maanden geniet van je vrije tijd.
  groetjes,
  Henriëtte

 4. Lida, bedankt weer! Ik lees jouw nieuwsbrieven vol nuttige tips!
  Fijne vakantie❤️

Reacties zijn gesloten.