Over mij

Mijn naam is Lida Thiry. Ik ben de vrouw achter Lida Thiry Imago & Kledingadvies. Ik geef al meer dan 20 jaar adviezen aan vrouwen en mannen voor wie het belangrijk is er representatief uit te zien. Na mijn middelbare school heb ik de opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming gevolgd. Na jarenlang les te hebben gegeven aan een school voor havo en vwo in het vak handenarbeid en kunstgeschiedenis werd het steeds duidelijker dat ik in deze baan niet al mijn kwaliteiten en interesses kon benutten. Dat heeft mij doen besluiten een nieuwe weg in te slaan en de opleiding tot imageconsultant te gaan volgen.

Foto: MisjaB

Mijn interesse voor kleding was al duidelijk in mijn kindertijd. Spelen met poppen beperkte zich tot kleding maken voor die poppen en als ik stukjes voor de schoolkrant schreef gingen die over kleding. Maar met een HBS-B diploma op zak lag het destijds niet voor de hand van mijn passie mijn beroep te maken. Mijn moeder heeft mij de beginselen van het zelf kleding maken bijgebracht en daar ben ik haar nog steeds dankbaar voor. Kennis van stoffen en hoe kwaliteitskleding in elkaar steekt is er bij mij met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. Van mijn vader heb ik het gevoel en de interesse voor kleuren meegekregen.

Mijn opvatting dat elk mens uniek is – en dit ook moet kunnen laten zien – tekent mijn manier van werken. Persoonlijke aandacht, een vertrouwenwekkende omgeving en maatwerk staan hoog in mijn vaandel. Het geeft mij nog steeds veel genoegen om mensen te adviseren en te zien dat hun zelfvertrouwen groeit.

Ik heb als vaste docent aan de voormalige Academie voor Imageconsultants (AVIC) nieuwe consultants opgeleid. Ook heb ik jaren specialisatiecursussen aan mijn collega’s in het land gegeven. Zo was ik mede het brein achter de cursus Mateloos Mooi, een succesvolle cursus die zich richtte op vrouwen met een grote kledingmaat.

 Reacties van klanten