Kledingtips voor de lange vrouw

Lang zijn heeft zo zijn voordelen, al kun je dat zelf anders ervaren als het op kleding aankomt. Hier mijn tips om minder lang te lijken.

Kledingtips voor lange vrouwen

Vrouwen die zich met hoge hakken langer trachten voor te doen dan ze zijn, zijn zo dom nog niet. Bij onze eerste indruk van een vrouw telt elke centimeter lichaamslengte. Lange vrouwen lijken intelligenter, ambitieuzer, onafhankelijker en assertiever dan hun kortere seksegenoten. Dat blijkt uit twee Britse psychologische studies. Hier lees je mijn kledingtips voor de lange vrouw.

Lang zijn heeft zo zijn voordelen

Dat wordt niet door alle lange vrouwen zo ervaren. Wat mij aan het hart gaat is dat veel lange vrouwen zich kleiner proberen te maken. Platte schoenen dragen is tot daar aan toe, veel dramatischer is het als lange vrouwen krom gaan lopen om minder op te vallen. Ik probeer deze amazones er dan ook van te overtuigen dat ze trots op hun lengte mogen zijn (het ideale catwalk model is immers 184 cm) en dat ze alsjeblieft schoenen met een hak moeten gaan dragen. Wil je toch minder groot overkomen dan kun je met de juiste kleding voor het oog centimeters kleiner lijken.

Je bent lang maar ook slank

Is dat bij jou het geval dan kun je er lijzig uitzien als je de verkeerde kleding draagt. Maar ook voor lange vrouwen met een gemiddeld tot vol figuur is het belangrijk die kledingvormen te kiezen die je er niet onnodig ‘groot’ uit laten zien. Afhankelijk van je silhouet en de proporties van je lichaam – heb je in verhouding lange benen of juist een lang bovenlichaam –  kun je met de juiste kleding minder lang lijken.

Kledingtips voor de lange vrouw

  • Zorg dat je rokken altijd onder je knie eindigen. Lange rokken staan jou als geen ander!
  • Ben je slank: maak kleurcontrasten tussen je boven- en onderlichaam en vermijd kledingcombinaties in monochrome kleurstellingen.
  • Kies accessoires, zoals tassen en kettingen, die in verhouding zijn met je postuur. Dus beslist niet te klein. Afhankelijk van je kledingmaat kun je zelfs tot heel groot gaan.
  • Je accessoires mogen opvallen. Kies een riem in een contrasterende kleur; ook kun je schoenen in een opvallende kleur dragen.
  • Een volle haarstijl en een (zonne-)hoed met een rand maken je minder lang.

In een eerder bericht heb ik al eens aandacht geschonken aan korte vrouwen. Hoe problematisch het kan zijn als je niet aan de standaard confectielengte beantwoordt. Dit geldt ook voor vrouwen die 180 cm en langer zijn. Vooral bij jasjes en tops zijn de mouwen te kort, de taille zit te hoog en de ellebogen en buste zitten op de verkeerde plek. Gelukkig zijn er webshops die zich speciaal richten op kleding voor lange vrouwen. Kijk even bij De lange dame. Ook deze webshop verkoopt kleding voor de lange vrouw.

Jurk speciaal voor de lange vrouw

Kijk ook eens op mijn Pinterestbord De lange vrouw