Combi-meer met dit handige garderobeplan

Een overzichtelijk kledingkast waarin alleen maar kledingstukken hangen die je met plezier draagt en waarmee je steeds andere kledingcombinaties kunt maken. Droom jij daar ook wel eens van?

Combi-meer met dit garderobeplan

Vroeger, in de tijd dat de bomen nog niet tot in de hemel groeiden, werd de uitdrukking ‘combi-meer’ gebruikt om lezers van damesbladen, zoals de Libelle en de Knip, te inspireren om creatiever te zijn met minder kledingstukken. Dat is ook altijd mijn insteek voor dit blog geweest, om meer met minder kledingstukken te doen. En dat is nu actueler dan ooit.  We weten immers allemaal dat het zo niet langer kan, omdat de kledingindustrie de op één na grootste milieuvervuiler is.

Combi-meer garderobeplan – Al vrij snel , nadat ik met bloggen ben begonnen, heb ik het 13-is-soms-31-garderobeplan geïntroduceerd en ik merk dat dit bericht nog zeer regelmatig wordt gelezen. Het principe is dat je voor elk van de twee seizoenen (winter en zomer) minimaal 13 basisstukken hebt. Zomerkleding kun je in ons klimaat ook vaak in de overgangsseizoenen (herfst en lente) blijven dragen, als je het combineert met een lang vest of blazer.  En deze 13 kledingstukken kun je elk seizoen uitbreiden en/of vervangen met een paar goed gekozen kledingstukken en accessoires. Op deze manier krijg je een garderobe die modieus is (wat iets anders is dan trendy) en heb je nooit meer het gevoel van ‘ik heb niets om aan te trekken’.

Op de hoogte blijven van de trends blijft belangrijk, want ook als je de meest trendy kleding links laat liggen, zie je langzaam de mode veranderen. Bij broeken bijvoorbeeld zie je nu dat de taille daar zit waar hij eigenlijk ook hoort te zitten en dat blouses de shirtjes verdringen (oh, zo fijn voor de vetrolletjes). Hierbij een nieuw 13-is-soms-31-garderobeplan.  Met slechts 13 kledingstukken in je kledingkast kun je een maand lang er elke dag anders uitzien!

Bovenaan dit bericht zie je de dertien kledingstukken, die je al voor een groot deel in je kast hebt hangen. Drie eenvoudige effen shirtjes, een blouse met een klein dessin, een vestje, een trui, een lang vest en een blazer. Een jeans en twee wat nettere broeken, een rok, een jurkje en een blazer. Dit zijn de ‘ingrediënten’ waarmee jij maar liefst 31 outfits kunt samenstellen. En als je deze 13 kledingstukken aanvult met een zorgvuldig uitgekozen kledingstuk, krijg je nog meer mogelijkheden.  Duik in je kast en doe mee met met dit ‘combi-meer garderobeplan’.

Natuurlijk blijven de kleuren van jouw Personal Color Card de basis en de kledingmodellen die bij jouw bodytype het uitgangspunt.  Ik wens je veel plezier met combi-meer !

6 gedachten aan “Combi-meer met dit handige garderobeplan”

  1. Ik word elke keer weer blij als ik je blog zie komen. Iedere keer geef je zulke passende informatie en zo bruikbaar. Dank je wel dat je zo ruimhartig je kennis deelt!

  2. Hallo Lida,
    Ik heb je weder bericht pas vandaag gelezen. Op de een of andere manier heb ik het niet kunnen vinden.
    Als ik het goed begrijp is er een lang vest en een trui aan toegevoegd ipv de schoenen. Weer meer mogelijkheid om te combineren! Bedankt voor de tips!
    Groetjes, Yvonne

    1. Goed opgemerkt, Yvonne, ik heb de accessoires weggelaten. En een paar kledingstukken toegevoegd. Voeg nog een kledingstuk toe en je ziet dat je misschien wel 41 combi’s kunt maken. Probeer het maar eens.

Reacties zijn gesloten.