De voordelen van een blouse – blouse versus T-shirt

Blouses zijn heerlijk om te dragen, vaak nog fijner dan een T-shirt als het warm is. Welke voordelen heeft een blouse en wat is het beste model voor jou?

De voordelen van een blouse

De voordelen van een blouse:

 • Is luchtig, al is dit uiteraard wel afhankelijk van de stof. Vermijd om die reden een hoog percentage polyester. Een T-shirt bevat meestal elasthan en dat draagt op een warme dag niet prettig. Lees mijn blog over stoffen.
 • Camoufleert vetrollen en een buikje beter dan een T-shirt.
 • Kun je eerder naar je werk aan (smart casual), al is dat ook weer afhankelijk van de stof en het model (met een kraagje en niet mouwloos).

De nadelen van een blouse:

 • Minder bewegingsvrijheid door ontbreken van elasthan
 • Kreukgevoeliger en moet meestal gestreken worden. Ook dit is weer afhankelijk van de stof waarvan de blouse is gemaakt.

Waar kun je op letten als je een blouse wilt kopen:

 • Een knoopsluiting middenvoor verlengt niet alleen je bovenlichaam, maar geeft ook de mogelijkheid de blouse (gedeeltelijk) open te dragen over een hemdje of jurkje.
 • De halslijn – Een hooggesloten exemplaar staat alleen mooi als je een lange hals hebt en niet te grote borsten. Ben je goed bedeeld wat borsten betreft kies een model met een V-of een U-hals.
 • De mouwen– een pofmouw (foto blouse rechts) voegt volume toe aan je schouders en bovenlichaam en is dus uitermate geschikt als je een lage balans hebt (8-silhouet en het A-silhouet). Een klokmouw (foto blouse links) is de ideale mouw als je forse bovenarmen hebt.
 • De lengte – op een warme dag is het fijner de blouse over je short/capri te dragen. Bij een short moet je nog wel wat van het broekje blijven zien. Bedenk ook dat een capri je benen voor het oog verkort, dat  effect versterk je als je er een lange blouse op draagt.
 • Dessin – hoe opvallender het dessin hoe rustiger de kleding op je onderlichaam moet zijn (zie boven) en vice versa (zie hieronder).
De voordelen van een blouse
Zo kun je blouse dragen als je het V-silhouet hebt
 • De wijdte – hoe wijder de blouse, hoe slanker de kleding op je onderlichaam moet zijn. Lees Drie stijlregels die iedere vrouw moet kennen.  Heb je een smalle taille draag er een riempje op om niet vormeloos en onnodig dikker te lijken.
 • De stoflinnen is heerlijk koel, maar kreukt snel en heeft daardoor een meer casual uitstraling. Een linnen blouse is dus minder geschikt voor op het werk. Heb je grote borsten kies dan een soepel vallende stof.
 • De zoomlijn – een ronde zoomlijn laat je benen langer lijken en je heupen minder breed.

Blouse Mart Visser

Blouse Esprit

Blouse Penny Black


Blouse Anna

Blouse And Co


Meer lezen?

 

2 gedachten aan “De voordelen van een blouse – blouse versus T-shirt”

 1. Wat ik zo leuk vind Lida, is dat je sommige dingen wel aanvoelt en met behulp van de blogs ook kunt beredeneren.
  Goede zomer gewenst!

  1. Dat is leuk, hè? Ik ben ervan overtuigd dat iedere vrouw/man een aangeboren gevoel voor schoonheid heeft. Maar pas als je het doorhebt waarom iets niet/wel mooi staat, kun je het benoemen/beredeneren. En dan kun vaak op de hanger al zien of het iets voor je is. Dank voor je reactie, Janneke, een ook voor jou een mooie zomer!

Reacties zijn gesloten.