Lange of korte benen

Als je altijd je broeken korter moet maken, heb je dan korte benen? Wanneer spreken we van lange benen? En welke hakhoogte is voor jou ideaal? Zo ontdek je of je lange of korte benen hebt.

Lange benen worden bij vrouwen als sexy en supervrouwelijk gezien. Dat zie je in een extreme vorm terug bij de Barbiepop, maar ook op gephotoshopte afbeeldingen van modellen. Lange benen weerspiegelen gezondheid en vruchtbaarheid. Dat heeft Pools onderzoek uitgewezen. Het team van Boguslaw Pawlowski vroeg aan 218 vrouwen en mannen om foto’s van zeven mannen en vrouwen te bekijken. De beenlengte werd daarbij gemanipuleerd, zodat deze personen verschillende verticale proporties hadden. De personen waren allemaal even lang, maar hadden verschillende beenlengtes. Het aantrekkelijkst werden vrouwen beoordeeld met 5% langere benen, op de tweede plaats die met 10% langere benen. En vrouwen met een gemiddelde beenlengte kwamen op de derde plaats. Buitensporig lange benen (vanaf 15%) werden als onaantrekkelijk gezien.

Zo ontdek je of je lange of korte benen hebt

Zo ontdek je of je lange of korte benen hebt. De werkelijke lengte van de benen is niet van belang. Het gaat om de lengte van de benen ten opzichte van je lichaamslengte. Ook kleine vrouwen kunnen aantrekkelijke benen hebben, als die maar 5 tot 10% langer zijn dan gemiddeld. Dit noem je de leg-to-body-ratio (LBR). De ontdekking dat de beenlengte bij 5% langer dan gemiddeld als het aantrekkelijkst wordt beschouwd, betekent dat de ideale LBR voor vrouwen 2,099 is. En zo kun je je eigen ideale beenlengte bepalen. Jouw benen hebben de ideale lengte wanneer je binnenbeenlengte (van kruis tot voetzool) de quotiënt (uitkomst) is van je lichaamslengte gedeeld door 2,099.

Zo ontdek je of je lange of korte benen hebt

Een voorbeeld: Mijn lichaamslengte is 164 cm en mijn binnenbeenlengte is 77cm. Als ik nu mijn lichaamslengte deel door 2,099 krijg je 78 cm (164:2,099=78,13). Ik heb, met mijn H-silhouet, een beenlengte die ik optisch/voor het oog niet langer hoef te laten lijken om in de categorie ‘aantrekkelijk’ te komen. Is je binnenbeenlengte korter, dan kun je dit verschil compenseren door schoenen met een hak te dragen. Zorg ervoor dat je geen hakken draagt die je benen 10% langer dan gemiddeld maken, want dan kom je in de categorie ‘onaantrekkelijk’. Is jouw binnenbeenlengte al langer dan het ideaal, dan zal het dragen van hakken je niet aantrekkelijker maken.

Maar er zijn nog meer manieren om je benen langer te laten lijken:

  • Vermijd horizontale lijnen op je benen. Dus geen broeken met omslagen, broeken en rokken die halverwege je kuiten eindigen, schoenen met enkelbandjes.
  • Draag je broeken en rokken hoog op de taille. En draag je top erbij in of laat je top net over je heupbeen eindigen.
  • Vermijd broeken met een laag kruis of broeken die naar de enkel toe smaller worden. Ook donkere kleuren op je onderlichaam laten je benen langer lijken.
  • Vermijd broeken met ‘olifantpootjes‘. Laat hem meteen afspelden op de goede lengte en dat hangt af van de schoenen die je erbij draagt.

Wil je niets missen van mijn kleur- en stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.