Met deze bodytype-quiz ontdek jij jouw bodytype

Wil je weten wat je bodytype is en hoe jij je het beste kunt kleden? Welke kledingmodellen het mooist bij je staan? Doe dan deze bodytype-quiz.

De bodytype quiz - welke van de zeven bodytypes?

Meten is weten – Voor je met de bodytype-quiz aan de gang gaat, raad ik je aan jezelf op te meten. Heb je geen meetlint dan kun je dat ook met een touwtje of een ceintuur doen. Je hoeft niet je exacte maten te weten, maar wel welk punt van je lichaam breder is dan het andere.

Waar zit je taille en wat is het breedste punt van je heupen?

Je horizontale proporties – Door jezelf op te meten krijg je een goed beeld van je horizontale proporties. Waar zit je breedste punt? Zijn dat je schouders of je heupen? Heb je een duidelijke taille of zit er heel weinig verschil tussen je taille en je heupen? Je hebt nu inzicht gekregen in hoe de breedte van je schouders, je taille en je heupen zich tot elkaar verhouden. 

  • Je kunt naar dit bericht doorklikken om te ontdekken of je een smalle of brede taille hebt.
  • Weet je niet waar je taille zit en wat het breedste punt van je heupen is? Dat lees je hier.
  • Ook kun je kijken op welke plaatsen van je lichaam je het eerst dikker wordt. Dat geeft namelijk ook al een hint naar welk bodytype je moet kijken. Lees het hier.
  • Voor je met de bodytype-quiz aan de gang gaat is het ook belangrijk om te weten of je een hoge of lage heup hebt. Dat kun  je hier te weten komen.
 

Met deze bodytype-quiz kun je ontdekken welk bodytype jij hebt:

De bodytype quiz - welke van de zeven bodytypes?

Kledingtips voor je bodytype– Je weet nu wat bodytype is. Op deze pagina Zeven bodytypes vind je de algemene kledingtips voor je bodytype.

Wil je precies weten welk bodytype je hebt en hoe jij jouw figuur het beste kunt kleden? Investeer dan in een Stijladvies op afstand. Ik houd in dit advies ook rekening met je lengte en gewicht. En dat is niet onbelangrijk. Lees het hier Het verschil tussen je lichaamstype en je bodytype

2 gedachten aan “Met deze bodytype-quiz ontdek jij jouw bodytype”

  1. Hallo Lida,
    Leuk zo’n bodytype-quiz! Met schouder 100, borst 92, taille 80 en heup 102 heb ik volgens jou berekening geen smalle taille (>75%). Maar je noemde mij in je advies van een aantal jaren geleden een zandloper… ben ik veranderd in een H of I (met een buikje)?

    1. Boven de vijftig wordt de taille bij alle vrouwen voller. Dan kun je de 75 procent regel niet meer strikt aanhouden. Maar eens een zandloper altijd een zandloper. Maar dan één met een iets vollere taille, Yvonne!

Reacties zijn gesloten.