Kleuradvies op afstand – een online kleurenanalyse

Kleuradvies op afstand

Een Kleuradvies op afstand is een eenvoudige en snelle manier om je beste kleuren te weten te komen. Het geeft hetzelfde resultaat als een persoonlijke analyse in mijn studio. En het kost je minder tijd, je hoeft er immers niet voor te reizen. Je weet hierna wat je beste kleuren zijn, wat je kleurcontrast en je licht-donker contrast is.

De vraag of ik een online kleurenanalyse kan doen kreeg ik in het verleden al van klanten die in het buitenland wonen. Door tijdgebrek heb ik dit nooit kunnen ontwikkelen. Maar daar was de coronalockdown en die ‘rust’ heb ik aangegrepen om een kleuradvies op afstand ( KLOA) uit te proberen op klanten die al een afspraak bij mij hadden staan. Bij de eerste KLOA’s ontdekte ik al, dat ik op basis van scherpe close-up foto’s, een goed kleuradvies kan geven. Ik realiseer mij dat ik dat nooit had kunnen doen zonder mijn jarenlange ervaring.

STAP 1: Een kleuradvies op afstand staat of valt met het maken van scherpe (hoge resolutie) close-up foto’s. De nieuwe telefooncamera’s maken uitstekende foto’s. Neem de tijd hiervoor. Hoe nauwkeuriger je foto’s hoe nauwkeuriger de analyse zal zijn.

 • Maak foto’s op een bewolkte dag en met natuurlijk licht (dus buiten). En zorg dat het licht op je gezicht valt.
 • Neem de foto’s voor een rustige, opgeruimde neutrale achtergrond. Vermijd een warme (rood of geel metselwerk), koele of heldere achtergrond.
 • Draag een top in een effen neutrale kleur (geen zwart of wit).
 • Zorg dat je hals te zien is, dus geen col of hoog gesloten kleding.
 • Je hebt geen make-up op.
 • Je draagt geen bril of lenzen.
 • Je draagt geen sieraden.

STAP 2: Je krijgt van mij een vragenlijst, onder andere wil ik je natuurlijke haarkleur weten. Hoe concreter  je antwoorden hoe nauwkeuriger de analyse zal zijn. Je kapper bijvoorbeeld, kan je vertellen wat je natuurlijke haarkleur is en ook wat de kleurhoogte is.

ZO GAAT HET IN ZIJN WERK

 • Ik bekijk aan de hand van jouw foto’s en jouw antwoorden of ik je een kleuradvies op afstand kan geven. Kwaliteit leveren staat bij mij hoog in het vaandel. Als ik maar enigszins twijfel geef ik je geen kleuradvies. Je betaalt ook pas nadat ik je foto’s heb beoordeeld.
 • Als ik er zeker van ben dat ik je een goed kleuradvies kan geven, mail ik je dat en geef ik je de mogelijkheid een Personal Color Card voor jouw kleurtype te bestellen.
 • Voor de prijs van € 110,00 krijg je van mij een persoonlijk kleuradvies per e-mail en een Personal Color Card maxi (briefkaartformaat) voor jouw kleurtype per post. Woon je in het buitenland dan komen daar de verzendkosten bij.

Wil je een KLOA laat het mij weten via het contactformulier en ik stuur je de vragenlijst toe en welke foto’s ik van je wil hebben.

Wil je misschien eerst een Stijladvies op afstand (STOA) ? Die informatie vind je hier.

De genoemde prijzen zijn voor particulieren. Voor bedrijven komt er 21% BTW bij.

Reacties:

 • Beste Lida, Dank je wel voor het kleuradvies. Het heeft me veel helderheid (of in dit verband: gedemptheid) verschaft, en wat heb je het duidelijk uitgelegd. Ik ben er enorm blij mee! Eindelijk de weg gevonden binnen het kleurenoerwoud van de ‘herfst’. Ook heb je me veel inzicht gegeven in de mate van contrasten die ik kan hebben. Ik heb nog weleens de neiging alleen neutralen te dragen (niet altijd de juiste blijkt nu), dus ga dat nu zeker combineren met een basiskleur of warme pastelkleur. Grappig genoeg roepen alle kleuren die je laat zien een wow-effect bij me op, en nu weet ik waarom. Fijn dat je ook aangeeft wat ik met mijn haarkleur kan doen. Dat had ik nog niet eerder overwogen. Een aantal jaar geleden ging ik eens voor een vrij felle koperrode spoeling. Ik leek wel een spook. Gelukkig vervaagde het snel. Dat het nog iets minder warm kan dan het nu is kan neem ik zeker mee. Nogmaals veel dank!

  Met vriendelijke groet, Ellen

   

 • Beste Lida, Ik mail je omdat ik je wil laten weten hoe blij ik ben met de KLOA en STOA. Na bekomen te zijn van de ‘shock’ ben ik kritisch door mijn kast gegaan. En het klopt, ik heb te lang vastgehouden aan kleuren die ik mooi vind zonder kritisch te kijken of het echt iets toevoegt en goed staat. Ik zie nu het verschil en het plaatje klopt. Ik moest echt uit mijn comfortzone, maar oh wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Het scheelt me ook een hoop miskopen voor mijn zomergarderobe😅. Je adviezen zijn het mooiste cadeau wat ik mezelf heb kunnen gegeven! Dank. Groeten, Yvet

 

 • Ik ben enorm blij met je advies! Alles valt op zijn plek en vandaag zei mijn man… wat heb je toch mooie ogen, heb je iets aan je make- up gedaan? Haha… compliment voor jou! (chocoladebruin shirtje aan). Het is wél wennen niet alle warme kleuren vind ik mooi, maar een leuke zoektocht. Gisteren met het kleine kaartje gewinkeld en dat werkt echt erg handig – Christine
 • Hartelijk bedankt voor de KLOA. De kleuren kloppen echt. Ik heb nu 1 x in de stad zelf gewinkeld en deze week komen er online aankopen binnen. Ik ga geheel uit mijn comfortzone met de nieuwe kleuren goudgeel en roestbruin. En geen zwart meer! Ik zal de hele inhoud van mijn kledingkast onder de loep moet nemen. Ontzettend leuk en spannend om te doen. Ik vind het lastig om de kleuren op de juiste manier te combineren met die kleurencirkel. Daar zal ik echt bewust mee bezig moeten. Ik zie al wel dat alle kleuren op de kaart mooi bij elkaar passen – Bregje
 • Ik zal je nog even laten weten wat ik van je kleuradvies voor mij vond ! Ik was verrast. Omdat ik ooit een advies gekregen had voor het ‘lentetype’. Dus ik ging toch vaak voor de wat ‘warmere kleuren’. En nu: licht-koel zomertype. Maar ik kan er wel mee uit de voeten. Dat is het mooie van deze tijd, door je blogs geef je al heel veel informatie. Als iets niet helemaal duidelijk zou zijn dan haal je het daar op. Top ! Dat geeft ook handvatten om mee op pad te gaan. Maar  ook de hand-out vind ik erg fijn om er bij te hebben. Uitgebreid en informatief. Het betekent dat ik vol lof ben over de informatie die ik van je heb ontvangen. Nu kan ik door ‘de garderobe’ om kritisch te kijken wat wel en absoluut niet kan !! Nou ja niet kan !! Wat niet echt goed staat ! Ik wil je dan ook hartelijk danken voor het kleuradvies op afstand en ook voor de vele informatie die je via je nieuwsbrieven en de blogs geeft. Hartelijke groet, Anneke
 • Ik wil nog even respons geven op het verzoek om aan te geven wat ik van het gehele kleuradvies vind. Dat is zeker positief. Ik heb inmiddels het hele document kunnen bekijken en ben erg enthousiast dat ik nu zoveel informatie heb (en over een paar dagen ook de Personal Color Card kan meenemen om een nieuwe garderobe op te bouwen). Ik moest erg wennen aan het idee van een warm uiterlijk, want ik doe namelijk dan veel (van haarkleur tot kleding tot make-up al heeeeel wat jaren totaal fout). Het is een hele openbaring die ik even een plek moest geven 😃. En ik laat mijn blonde haar dan ook maar weer eens richting natuurlijke kleuren gaan -Sanne