De beste accessoires voor je bodytype

Accessoires kunnen je outfit net dat extraatje geven, maar ook je pluspunten accentueren.

AccAccessoires voor je bodytype

Accessoires zijn je beste vrienden. Wat ik onder accessoires versta kun je lezen bij De toverkracht van accessoires. Wat ik in dat bericht niet heb beschreven is dat accessoires ook je pluspunten kunnen accentueren. Dit zijn de beste accessoires voor je bodytype.

Accessoires geven, net als de kleding die je draagt, een optische illusie op je lichaam. Laten we de tas als voorbeeld nemen. Je hebt bijvoorbeeld het A-silhouet, je heupen en dijbenen zijn de gebieden waar je liever de aandacht niet op wilt vestigen. Dan zal een heuptas (bijv. een crossbody tas), die je schuin over je schouder draagt, de aandacht naar je heupen leiden. Een veel betere optie is een baguette of hobo schoudertas (zie eerste foto) die je aan je schouder draagt en onder je arm, dit model accentueert immers je slanke taille. Zo gebruik je accessoires voor je bodytype optimaal.

Baguette schoudertas

Vraag je eens af wat je met je lichaamsvorm wilt doen. Wil je je taille accentueren kijk dan uit naar een riem of ceintuur die precies op je taille valt. Wil je je heupen smaller laten lijken draag een halssierraad dat de aandacht naar je schouders brengt. Wil je je smalle heupen in balans brengen met je brede schouders draag een tas op je heup. Ben je een lange vrouw en wil je minder lang lijken? Draag een grote hoed met een brede rand.

Accessoires voor je bodytype - accentueren en camoufleren

Bron foto: Pinterest

Meer lezen?