Met een lage balans draag je zo een rok met dessin

Dessins zijn ook deze zomer niet meer weg te denken uit het modebeeld. En als jij als vrouw met een lage balans – zoals het A- en X-silhouet – ook mee wilt doen aan die trend en een rok met dessin wilt dragen? Pas dan deze tips toe.

Zo draag je een rok met dessin als je een lage balans hebt

Je weet inmiddels welk bodytype je hebt en hoe jij jouw kleuren en dessins over je lichaam moet verdelen. Dat zijn de stijlregels voor jouw bodytype. Soms kun je die stijlregels ook wat ruimer hanteren. Als je mijn bericht Ook het A-silhouet kan een skinny dragen leest, dan weet je dat er vaak meer mogelijk is dan je op het eerste gezicht denkt.

Een lage balans en een rok met dessin

Als je een vrouw bent met een lage balans – het zwaarste deel van je lichaam zit onder de taille – dan kun je het beste jouw kleding op dat lichaamsdeel zo eenvoudig mogelijk houden. Door de aandacht naar je bovenlichaam en je gezicht te brengen zullen je heupen smaller lijken.

De aandacht naar boven breng je met:

 • kleuren in je tops/jasjes die meer opvallen dan de kleur van je broeken en rokken.  En die jou bijzonder goed staan.
 • dessins in je tops die de aandacht trekken.
 • kledingdetails, zoals zakjes, epauletten, volants en grote kragen op je bovenlichaam
 • kleding op je onderlichaam zo eenvoudig/saai mogelijk te houden.

 

Dessins trekken eerder de aandacht

 • Dessins trekken eerder de aandacht dan een effen kledingstuk. Maar als je een rok met dessin combineert met een top die nog meer de aandacht trekt, dan kun je ook met een lage balans een rok met dessin dragen.
 • Kies een top in een lichte of heldere kleur die ook in het dessin van je rok voorkomt. Lichte en heldere kleuren trekken namelijk meer de aandacht dan donkere kleuren. Zie foto.
 • Zorg voor een aandachtspunt dicht bij je gezicht (ketting, broche, sjaaltje) of op je gezicht (oorbellen, sjaal in je haar)
 • Combineer je rok met schoenen/laarzen in een monochrome kleur of kies schoenen in een nudetint. Schoenen in een kleur die erg verschilt van je benen (bloot of met panty) en/of je rok trekt het oog van de ander naar beneden.

Welke dessins voor je rokken

 • Dicht op elkaar liggende dessins (met een lage densiteit) en in elkaar overvloeiende dessins, die weinig in kleur verschillen met de ondergrond vragen minder aandacht dan grote losstaande dessins. Bij grote dessins trekt elk motief apart de aandacht met als gevolg dat het oog van de ander blijft hangen op je rok/heupen. Dat effect wordt nog versterkt als er een groot kleurverschil is tussen het dessin en de ondergrond.
 • Vermijd horizontale dessins en dan heb ik het niet alleen over streepdessins. Kijk goed of je een horizontaal vlak in het dessin kunt ontdekken. Je weet Horizontale lijnen zijn blikvangers Ze hebben een verbredend effect. Dessins met een verticaal effect laten je heupen langer en slanker lijken.
 • De schaal van het dessin – lees mijn bericht In een kleine kerstboom hang je ook geen grote ballen Ben je een grote vrouw dan kun je grotere dessins dragen, maar kies ook in dat geval voor dessins met een lage densiteit

Zo draag je een rok met dessin als je een lage balans hebt

Ben je er niet zeker van of je het A-silhouet of het X-silhouet hebt? Investeer dan in een Stijladvies op afstand.