Warm-helder versus warm-gedempt kleurtype

Als je dominante kleurkarakteristiek ‘warm’ is, staan warme kleuren je als geen ander. Maar moeten deze kleuren nu gedempt of helder zijn? Licht of juist diep? Een warm-helder versus een warm-gedempt kleurtype.

Warm-helder versus een warm-gedempt kleurtype

Wat beide kleurtypes gemeen hebben? Hun dominante kleurkarakteristiek is ‘warm’. Dat betekent dat kleuren met een gele, gouden ondertoon altijd staan. Ze kunnen gemakkelijk hun juiste kleuren vinden, zeker nu warme kleuren volop aanwezig zijn in de mode.

Warm-helder kleurtype – Amy Adams (links op de foto) en Nicole Kidman (in haar jonge jaren) zijn warm-helder kleurtypes. In tegenstelling tot het warm-gedempt kleurtype heeft het warm-helder kleurtype een meer lichte en heldere uitdrukking. Te donkere tinten maken haar bleek en geven een ongezond uiterlijk.

De kenmerken van het warm-helder kleurtype:

  • De huid kan porselein, honingkleurig, licht zandkleurig en zelfs goudkleurig zijn. Het warm-helder kleurtype heeft vaak sproetjes en bruint gemakkelijk in de zon.
  • Zilveren sieraden ‘vloeken’, terwijl gouden sieraden fantastisch staan.
  • De ogen zijn warm en helder en gemiddeld van diepte. Ze kunnen warmgroen, petrolgroen, turquoise of licht hazelnootkleurig zijn.
  • De kleur van het haar kan variëren van goudblond tot rossig blond en zelfs koperkleurig. Veel van deze vrouwen zijn als kind blond en worden later brunettes.
  • Er is een gemiddeld licht-donker contrast tussen de gelaatstrekken. Daarentegen kan er een gemiddeld tot hoog kleurcontrast zijn. Dit is afhankelijk van de haar- en oogkleur.
  • In het 12seizoenensysteem is dit het warmste lentetype. Warme groenen, gelen, oranjerood en alle bruintinten van beige tot donkerbruin staan haar fantastisch.

Warm-gedempt kleurtype – Ben jij net als Debra Messing (rechts op de foto) en Julianne Moore dit kleurtype? Dan staan rijke, sprekende warme kleuren je als geen ander. Zoals je ziet op de afbeelding hieronder zijn jouw kleuren intenser en gedempter dan die van het warm-helder kleurtype. Draag je de warme heldere kleuren van het warm-helder kleurtype dan zul je eerst je kleding zien en dan pas jou.

Kenmerken van het warm-gedempt kleurtype:

  • De huid kan warm beige, ivoor tot bronskleurig zijn. Sproetjes komen veel voor en ook dit kleurtype bruint vaak gemakkelijk.
  • Gouden sieraden staan beter dan zilveren en als dit kleurtype een zwart shirtje draagt zal haar huid er ongezond geel uitzien.
  • De ogen kunnen goudbruin, topaas, hazelnoot, olijfgroen en petrolblauw zijn.
  • De kleur van het haar varieert van goudblond, midden goudblond, roodbruin tot kastanjebruin. In de zon ontstaan vaak gouden en karamelkleurige, highlights.
  • Dit kleurtype heeft een gemiddeld licht-donkercontrast tussen haar gelaatstrekken.
  • In het 12seizoenensysteem is dit het warme herfsttype.
  • Haar natuurlijke kleuren zijn gedempter dan die van het warm-helder kleurtype. Ze zijn ook dieper, maar beslist niet zo diep als die van het diep-warme kleurtype.
  • Kijk eens op dit Pinterestbord dan kun je zien dat Julianne Moore in een gele ‘warme lente’ jurk er niet op haar best uitziet.

Warm-helder versus warm-gedempt kleurtype

WEET JE NU WELK KLEURTYPE JE BENT ? Je kunt de Personal Color Card voor jouw kleurtype bestellen. Voor € 32,50 krijg je per post de maxi kleurenkaart. Dit is inclusief verzending (woon je in het buitenland dan komt er € 2,50 bij) én je ontvangt per e-mail een uitgebreide handleiding voor je kleurtype. Hierin zie en lees je wat je kleurcontrast en licht-donker contrast is. Wat je beste neutralen en pasteltinten zijn. En hoe je de Personal Color Card gebruikt. Je kunt via dit contactformulier de kleurenkaart met de uitgebreide handleiding bestellen*

*Geef aan welke kaart je wilt hebben. In dit geval de WH (Warm Helder) of de  WG (Warm Gedempt). Hier zie je de twaalf kleurtypes waaruit je kunt kiezen.
Let op: De kleurenkaart kan niet geruild worden.

Kom je er niet uit? Dat kan, want het verschil tussen een warm-helder en een warm-gedempt kleurtype is niet altijd gemakkelijk te zien. Wil je zeker weten hoe je er op je best uit kunt zien investeer dan in een kleurenanalyse.