Neutralen zijn niet saai – het koel-gedempt kleurtype

Neutralen ondersteunen de kleuren die je van nature hebt in je huid, haar en ogen. Je vindt ze terug in elk kleurenpalet. Ervaar je ze als saai? Dan laat ik je hier zien dat ze allesbehalve saai zijn.

Neutralen zijn niet saai - het koel gedempt kleurtype

Neutralen zijn misschien wel de belangrijkste kleuren in je garderobe en de kledingstukken die je het meest draagt. Neutralen zijn niet saai, want ze kunnen textuur hebben en uitgevoerd zijn in luxe stoffen. Maar ook ontwerpdetails maken kleding in neutralen interessant. Als je kijkt wat elk kledingstuk kost en hoe vaak je het draagt dan zijn de kosten per keer heel laag.

Ik heb wel vaker over neutralen geschreven, maar beperk mij nu eens tot één kleurtype. Dit om je te laten zien hoe je met andere ogen naar neutralen kunt kijken. Want neutralen zijn niet saai.

Neutralen voor het koel-gedempt kleurtype – Grijs is de verzachtende factor in alle kleuren die je van nature hebt. Je oogwit is zacht grijswit, de kleur van je iris is vergrijsd blauw of vergrijsd groen. De kleur van je haar is asblond. Dat betekent dat grijs één van je beste neutralen is. Afhankelijk van hoe licht of diep je haar-en oogkleur is, kan dat lichtgrijs, middengrijs of antracietgrijs zijn. Heb je blauwe ogen kijk dan ook uit naar duifgrijs, grijsblauw en zacht navy. En bij groene ogen ook naar grijsgroen en sparrengroen.

Neutralen zijn niet saai - het koel-gedempt kleurtype

Jouw beste wit is een enigszins vergrijsd wit, zoals tissue wit, maar door het roze in je huid staat ook wit met wat roze erin je goed. En dat roze is geen zalmroze (warm), maar ijsroze (koel).


Tas duifblauw

Als koel-gedempt kleurtype kun je in theorie ook melkchocoladebruin als neutraal gebruiken. Dit is een bruin met roze ondertoon. In mijn ogen niet de gemakkelijkste neutraal om te vinden én te combineren. Bruin heeft al snel een gele ondertoon en dat is dramatisch voor jouw frisse uitstraling. Vind je wel de goede kleur, kijk dan of hij mooi bij de diepte van je haarkleur staat en combineer hem met pastelroze of lavendelblauw.

Top KettlewellColours

Je ziet het pas als je het doorhebt – nu je weet dat het grijs een overheersende factor in je natuurlijke kleuren is, ga je wellicht anders naar je basiskleuren en neutralen kijken. Je zult ervaren dat kleurencombinaties maken een stuk gemakkelijker én leuker wordt. Heb je groene ogen combineer grijs eens met de kleur van je ogen, bijvoorbeeld zacht turquoise. Heb je blauwe ogen experimenteer eens met grijs en zacht fuchsia of diep roze.

Neutralen zijn niet saai - het koel-gedempt kleurtype

Jurk Mart Visser 

Neutralen zijn niet saai-Als je ze alleen draagt kan dat wel het geval zijn. Maar dit is afhankelijk, zoals ik al aangaf, hoe ze zijn verwerkt, in welke stof en welk model. Dat zie je in de afbeelding hieronder. Zoals je ziet heb ik glans met mat gecombineerd, plissé (textuur) met glad. Op deze manier maak je met ‘saaie’ neutralen toch een interessant plaatje.

Omarm neutralen en gebruik ze voor klassieke (= niet zo trendgevoelige) basiskledingstukken en je zult zien dat je er jarenlang plezier van hebt.

Neutralen zijn niet saai - het koel-gedempt kleurtype

Lees ook:

Eén gedachte over “Neutralen zijn niet saai – het koel-gedempt kleurtype”

  1. Weer een hele fijne voor mij , dank je wel .
    Warme groet ,Hetty

Reacties zijn gesloten.