De beste neutralen voor warme kleurtypes (2)

Neutralen vormen de ruggengraat van je garderobe. Je past ze toe in kledingstukken waar je lang mee wilt doen en die je steeds weer anders kunt combineren.

De beste neutralen voor warme kleurtypes

Weet jij wat de beste neutralen voor warme kleurtypes zijn? Als je al een kleurenanalyse hebt laten doen kan het soms moeilijk zijn om je weg te vinden in die overvloed van kleuren die je ziet op je Personal Color Card. Waar kun je beste mee beginnen?

Neutralen zijn de onontbeerlijke ‘kleuren‘ in je persoonlijk kleurenpalet. Zij vormen de basis van je nieuwe garderobe. Misschien vind je ze saai en heb je de neiging ze links te laten liggen. Maar neem van mij aan dat je ze heel vaak uit de kast zult halen. Want kledingstukken, zoals een broek, een rok, een jas of jack, draag je elke dag. Ze vormen de ruggengraat van je garderobe en juist deze kledingstukken heb je in een neutrale kleur nodig. Zodat je ze met al je andere kleding kunt combineren en er toch elke dag anders uitziet.

De beste neutralen voor warme kleurtypes

Dit zijn de beste neutralen voor warme kleurtypes

Wit- Jouw beste wit is gebroken wit (off white), ivoorwit of roomwit. Roomwit kies je alleen als ‘warm’ je eerste kleurkarakteristiek is. Wit gebruik je meestal voor een top/blouse onder je andere kleuren. Maar in de zomer kan een broek of blazer in jouw kleur wit heel elegant staan.

Zand en Camel – een neutraal die voor alle warme kleurtypes een goede basis voor je (zomer-)garderobe is de zandkleur. Maar ook voor je schoeisel en een tas kun je deze neutraal gebruiken. In een diepere uitvoering kun je denken aan Camel. De kleurhoogte van je haar bepaalt altijd hoe diep jouw neutralen kunnen zijn.

Licht beige en Kiezel – het beige moet een iets gele ondertoon hebben. Kiezel is een beigegrijs (de kleur van een kiezelsteen). Je kunt met deze neutralen niet snel in de fout gaan. Maar draag ze nooit alleen. ‘Warm ze op’ met de basiskleuren uit jouw Personal Color Card (PCC).

Kaki –is een geelbruine aardkleur. Het woord is overgenomen uit het Engels, dat khaki op zijn beurt ontleende aan het Hindoestani en Urdu en komt oorspronkelijk uit het Perzisch. In welke taal khak letterlijk ‘stof, aarde’ betekent. Via het Brits-Indische leger, dat kakikleurige uniformen droeg, is het naar het Engels overgewaaid. In de padvinderij zie je de kleur kaki nog steeds. Kaki wordt ook vaak voor licht olijfgroen gebruikt. Is ‘helder’ één van je kleurkarakteristieken ga aan deze kleur voorbij, hij is te gedempt voor je.

De beste neutralen voor warme kleurtypes

Olijfgroen – Met name voor de gedempte kleurtypes met groene of bruine ogen is dit een goede neutraal. Ook bij olijfgroen kijk je naar de diepte van de kleur. Is ‘diep’ één van je kleurkarakteristieken ga voor diep olijfgroen, ben je eerder aan de lichte kant kies een lichtere uitvoering. Is helder ook op jou van toepassing en heb je groene of bruine ogen, dan is diep olijfgroen een goede neutraal voor je.

Licht warm grijs en middengrijs – het onderscheid tussen warm en koel grijs kan moeilijk zijn. Kijk daarvoor op mijn bericht Koelgrijs versus warmgrijs. Lichtgrijs moet een iets gele ondertoon hebben wil hij mooi bij je gezicht en  basiskleuren staan. Middengrijs is een universele kleur (kan iedereen dragen), maar ook hier kies je liever voor een grijs met een gele ondertoon.

Marineblauw en Grijsblauw –  belangrijk is de juiste helderheid en diepte te kiezen. Hieronder zie je neutralen voor het heldere en het gedempte type. Is warm je eerste kleurkarakteristiek probeer dan een marineblauw te vinden die iets naar petrol gaat. Draag marineblauw nooit alleen, combineer deze neutraal altijd met je gouden sieraden en/of met een top of sjaal in de kleuren uit je PCC. Navy Blazer is een diep marineblauw en alleen geschikt voor de diepe warme vrouw. Grijsblauw (zoals Dusty Blue ) is een universele kleur.

Koffiebruin en donkerbruin – de beste neutralen voor warme kleurtypes gebruik je, zoals ik al eerder schrijf, voor een broek, rok of mantel. Deze bruinen zijn daar bijzonder geschikt voor. Maar ook voor laarzen, schoenen en een tas. Koffiebruin is een lichter bruin dan donkerbruin. Ook hierbij is het van belang dat je kijkt naar de kleurhoogte van je haar. Hoe donkerder je haar en ogen hoe mooier donkerbruin bij je zal staan.

 

6 gedachten aan “De beste neutralen voor warme kleurtypes (2)”

 1. Lieve Lida,
  Een prachtig overzicht met veel informatie: dankjewel!!!
  Mhg. Marijke

 2. Goedemorgen Lida
  Hartelijk dank voor de informatie. Ik heb aantekeningen gemaakt, want ik ga me bezighouden met de “neutralen”. Heb helaas nog enkele leuke kledingstukken in de kast, die iets te koel voor mij zijn, zoals marineblauw jurkje en citroenkleurig jasje.
  Joke van der Wal

 3. Hallo, mijn kleuren mogen warm, licht en helder zijn en ik krijg ook goede reacties op bordeauxrood als neutrale kleur, of teal!

 4. Petrol/teal kan ik mij voorstellen, Lotte, maar Bordeaux? Een nog koelere kleur bestaat er bijna niet.

Reacties zijn gesloten.