Vrouwen met rood haar worden zelden mooi grijs

Wat kun je dan het beste doen? Overstappen naar een ander kleurtype? Of verven?

Vrouwen met rood haar worden zelden mooi grijs

Vrouwen met rood haar behoren tot de warme kleurtypes. Hun eerste kleurkarakteristiek is ‘warm’. Nicole Kidman en Julianne Moore zijn allebei vrouwen met rood haar, blauwe ogen en een opvallend lichte huid met sproetjes. Maar hun tweede kleurkarakteristiek is verschillend.

Nicole is een warm-helder kleurtype, Julianne Moore daarentegen een warm-gedempt kleurtype.

Roodharige vrouwen die grijze haren krijgen

Nicole staan de wat lichtere heldere warme kleuren heel goed, terwijl Julianne Moore juist mooier is in de iets donkerder gedempte warme tinten

Als bij jou, als roodharige vrouw, de eerste grijze haren komen moet je beslissen of je deze grijze haren wilt camoufleren. Grijs haar staat jammergenoeg zelden mooi bij vrouwen met rood haar.

  • Als warm-helder kleurtype kun je je haar een gouden of warme glans geven (zie Nicole in het rode jurkje) op voorwaarde dat die lichter is dan je oorspronkelijke haarkleur.
  • Voor de warm-gedempte vrouw  staat een iets zachtere tint dan de eigen haarkleur mooier. Wil je als warm-gedempt type je haar niet kleuren? Dan kun je het beter overgaan naar het kleurenpalet voor het gedempt-warme type.

Een haarkleuradvies is een vast onderdeel van een kleuradvies

Je kunt op mijn Pinterestborden Warm-helder en Warm-gedempt meer voorbeelden zien van ‘warme’ kleurtypes.