Stralend mooi grijs – heb lef om je grijze haren te tonen

Weet je dat als je grijs wordt je heel andere kleuren kunt gaan dragen en dat de meeste vrouwen ervan opknappen als ze uitkomen voor hun eigen haarkleur?

Grijs is het nieuwe blond

Je haarkleur is belangrijk voor een jong uiterlijk. Ben je boven de vijftig dan is je haar vermoedelijk behoorlijk lichter geworden. Je haar verliest het vermogen om kleur vast te houden, waardoor het wit wordt. Hoe meer witte haren, hoe lichter je haarkleur.

In kapperstermen bestaat er niet zoiets als grijs haar. Grijs wordt gebruikt als term voor haar dat een mix is van witte haren en haren met de natuurlijke kleur. Het haar ziet er grijs uit omdat de natuurlijke kleur door het witte haar heen schijnt.

Je haar ‘grijs laten worden’ als je 50+ bent? De meeste vrouwen hebben er moeite mee, maar er ontstaat vaak ook een ‘verfmoeheid’. Weinig vrouwen zijn zich ervan bewust dat er een disbalans kan ontstaan als je je haar blijft verven in een te donkere kleur of in een kleur die niet bij je huidtint past. Als je grijs wordt verlies je pigment uit je haar en ook je huidtint verandert. Als je je haar blijft verven in een tint die je vroeger mooi stond, is de kans groot dat de diepte en de tint van de haarkleur niet meer past bij je huidtint. Blijven verven kan je op deze manier er ouder uit laten zien dan je bent. Stralend mooi grijs word je als je toegeeft aan het proces van ouder worden.

Op deze website zie je hoe fraai grijs haar kan zijn en dat het eerder jonger dan ouder maakt positivr.fr

 

Stralend mooi grijs – heb lef om je grijze haren te tonen. Bijna iedere vrouw knapt ervan op als ze de beslissing neemt uit te komen voor haar natuurlijke haartint. En wat het bijzonder leuk maakt dat heel andere kleuren je ineens prachtig staan. Bruintinten zijn vanaf nu een minder goed idee, maar er komen stralende kleuren voor terug.

Inspiratie vind je ook op mijn Pinterest Grijs is het nieuwe blond

Lees ook: