De beste kleuren bij grijs haar – grijs heeft kleur nodig

Zodra we ons haar niet meer kleuren en grijs worden slaat de paniek toe. Je hebt dan nog weinig kleur in je uiterlijk en hoe voorkom je dat je er saai uitziet?

De beste kleuren bij grijs haar

Wat moet een kleur voor jou doen? Hij moet je gezicht een gezonde gloed geven én moet je een glimlach ontlokken. En de enige manier om erachter te komen welke kleuren dat magische effect hebben is te experimenteren.


De beste kleuren bij grijs haar
– Draag eens kleuren die je nog niet eerder hebt gedragen, inclusief de kleuren waarvan jij denkt dat je die niet kunt ‘hebben’ om wat voor reden dan ook. Het is mooi als de tint van je haar terugkomt in de kleur van je kleding. Bij zilvergrijs haar bijvoorbeeld een zilvergrijze bloes en bij koel grijs haar een jasje in een koele grijstint. Je zult ontdekken dat dat perfecte neutralen voor je zijn.

De beste kleuren bij grijs haarMaar als je nog weinig pigment in je huid hebt, zoals bij zilvergrijze of platina vrouwen het geval kan zijn, heb je ook kleur nodig. Je kunt dan denken aan paars, warm oranje, fuchsia, roze of de juweeltinten, zoals smaragdgroen, kobaltblauw en wijnrood.

De beste kleuren bij grijs haar

De enige kleur die iedere grijsharige vrouw moet vermijden is ‘beige’. Als je er beslist bleek en vaal uit wilt zien draag beige. Vind je het moeilijk om de juiste kleur te kiezen investeer dan in een kleuradvies. Ook al heb je dat al eens eerder gedaan, je zult ervaren dat je nu je grijs bent heel andere kleuren kunt dragen.

Meer ‘grijs’ zie je op mijn Pinterestbord Grijs is het nieuwe blond

Lees ook: Als de ondertoon verandert pas je je kleuren aan

5 gedachten aan “De beste kleuren bij grijs haar – grijs heeft kleur nodig”

  1. Wat fijn dat je ook aan de grijze dames denkt, want voor grijs haar hoef je niet oud te zijn. Ik heb inderdaad ervaren dat ik nu met grijs haar heel andere kleuren nodig heb dan toen mijn haar nog bruin was. Ik heb pas een kleur-update gedaan en nu ben ik een ‘contrasterende zomer’ geworden. Beige staat mij nu inderdaad afschuwelijk. Ik ben heel blij met je adviezen die je wekelijks geeft. Ik lees ze allemaal en heb er al veel door geleerd. Groetjes, Joke.

    1. Hallo Joke, ik ben blij dat ik het ook van een ervaringsdeskundige hoor 😉

      Groeten, Lida

    1. Blij met je kleuren, Tineke of staat dat glimlachje ergens anders voor? Groeten, Lida

Reacties zijn gesloten.