Zo kun je langer en slanker lijken – de kolom van kleur

Langer en slanker lijken dan je bent is niet moeilijk als je deze megatruc kent. Maar ook als je minder lang wilt lijken kun je deze truc gebruiken.

Zo kun je langer en slanker lijken - een kolom van kleur

De kledingvraag komt deze keer van Paulien: Ik merk dat ik in bepaalde kleding langer lijk en ook slanker, maar ik weet niet waarom. Kun jij mij dat uitleggen? 

Beste Paulien, sommige vrouwen willen graag langer lijken en andere vrouwen juist wat minder lang en gelukkig hebben we kleding om ons daarbij te helpen.

Er zijn een paar optische trucjes waar je gebruik van kunt maken en daarvan laat ik je nu de belangrijkste zien, namelijk de kolom van kleur.

Om langer te lijken is het belangrijk dat je de verticale lijn niet onderbreekt. Als je, zoals te zien is op het linker figuur, grote kleurverschillen aanbrengt in je kleding creëer je horizontale lijnen die de verticale lijn doorbreken en dus verkortend werken. Als je jasje en broek (nagenoeg) dezelfde kleur hebben én je het jasje dicht draagt, onderbreek je de verticale lijn niet en maak je een kolom van kleur en lijk je dus langer. Ook kun je ervoor kiezen een top en broek in dezelfde (donkere) kleur te dragen en draag je het jasje open. Ook de kleur van je schoenen doet mee in het geheel.

Zo kun je langer en slanker lijken - een kolom van kleur

Wil je nog langer en slanker lijken draag dan schoenen in de kleur van je broek. Als je optisch (voor het oog) langer wordt, lijk je meteen ook kilo’s lichter. Probeer het maar eens uit.

Lees ook: 

 

Eén gedachte over “Zo kun je langer en slanker lijken – de kolom van kleur”

Reacties zijn gesloten.