De magische kolom van kleur – langer en slanker lijken

Langer en slanker lijken dan je bent is niet moeilijk als je deze megatruc kent. Maar ook als je minder lang wilt lijken kun je deze truc toepassen.

De magische kolom van kleur - langer en slanker lijken

Sommige vrouwen willen graag langer en slanker  lijken en andere vrouwen juist wat minder lang. Gelukkig hebben we kleding om ons daarbij te helpen. Er zijn een paar stijlmiddelen waar je gebruik van kunt maken en daarvan laat ik je nu een belangrijke zien, namelijk de magische kolom van kleur.

Om langer te lijken is het belangrijk dat je die oh, zo belangrijke verticale lijn niet onderbreekt. Als je, zoals te zien is op het linker figuur, grote kleurverschillen aanbrengt in je kleding creëer je horizontale lijnen. En die horizontale lijnen onderbreken de verticale lijn en werken dus verkortend.


Wil je minder lang lijken? Breng juist wel kleurverschillen aan!


Als je jasje en broek (nagenoeg) dezelfde kleur hebben én je het jasje dicht draagt, onderbreek je de verticale lijn niet en maak je een kolom van kleur en lijk je dus langer. Ook kun je ervoor kiezen een top en broek in dezelfde (donkere) kleur te dragen en daarbij het jasje open te dragen.

De magische kolom van kleur - langer en slanker lijken

De kleur van je schoenen doet ook mee in het geheel. Wil je nog langer en slanker lijken? Draag dan schoenen in de kleur van je broek. Als je optisch (voor het oog) langer wordt, lijk je meteen ook kilo’s lichter. Probeer het maar eens uit.

Nog een voorbeeld van een kolom van kleur. Als je altijd is verteld dat je slanker lijkt als je in het zwart gekleed gaat, zie je hier (linker foto) dat dat niet het geval is. Een kolom van kleur, waarbij de grijze blazer open gedragen wordt op de zwarte broek en het shirtje, maakt haar langer én dus slanker. Het grijs van de blazer staat ook mooier bij het blonde haar. Haar hoofd komt zo niet meer los van haar lijf te staan, zoals dat op de linker foto wel het geval is. De rode kleur van de pumps komt terug in het shirtje. Het oog van de ander zal daardoor gaan pendelen van boven naar beneden en terug. Ook dat draagt bij aan die zo belangrijke ononderbroken verticale lijn. Lees ook dit bericht Zwart maakt niet altijd slanker

Lees ook: 

Eén gedachte over “De magische kolom van kleur – langer en slanker lijken”

Reacties zijn gesloten.