Last van een uitdijende taille? – Zo los je dit probleem op

Met name na de overgang krijgen we allemaal het probleem van een uitdijende taille. Welke oefeningen we ook doen om onze slanke taille te behouden, de natuur hou je niet tegen.

Last van een uitdijende taille? - Zo los je dit probleem op

Maar ook als je nog niet de vijftig bent gepasseerd kunnen extra kilo’s ervoor zorgen dat broeken en rokken gaan knellen op taillehoogte. Wat betekent dit voor onze kleding? Kleding die te nauw zit in de taille duwt de huid/vetrollen omhoog en je krijgt de zogenaamde dik makende muffintop. Je zult merken dat, als de rok of broek lekker ruim zit in je taille, je meteen kilo’s slanker lijkt.

Heb je last van een uitdijende taille kijk dan uit naar:

 • Een broek met een hogere taille, maar zorg ervoor dat de broek altijd onder je navel eindigt. Heb je een broek met een te lange kruislengte voor jou dan zit de tailleband in de weg als je gaat zitten.
 • Een broek of rok zonder tailleband of met een verlaagde tailleband op vorm. Dit is met name heel comfortabel voor vrouwen met een kort bovenlichaam (V, H, 8). Wat is een verlaagde tailleband in/op vorm? Deze tailleband volgt de ronding van je heup en zit daardoor lager op je heup.
 • Een broek met (gedeeltelijk) elastiek in de taille zit sowieso voor iedere vrouw lekker. Want ook al heb je geen uitdijende taille, na een overheerlijk etentje is ‘uitbuiken’ geen probleem meer. En het zijn al lang niet meer de broeken van tricot/jersey die bij mij associaties met het verzorgingshuis oproepen.
 • Maak de tailleband wijder van je broek. Voorwaarde is wel dat je de top/trui over de broek/rok draagt. Ik heb het net weer gedaan. Het geeft mij niet alleen een comfortabel, maar ook een fijn gevoel dat ik die broek weer met plezier draag en hem niet hoef te doneren. Het is een klein klusje en op YouTube staan veel tutorials hoe je dat op een eenvoudige manier kunt doen. Je ziet hieronder een versie die een flinke ‘wig’ ertussen heeft gezet, maar er zijn ook minder ingrijpende oplossingen. Als je deze tutorial bekijkt, zie je meerdere tutorials verschijnen die wat minder ‘diep’ gaan en kiezen voor elastiek bijvoorbeeld.

 

12 gedachten aan “Last van een uitdijende taille? – Zo los je dit probleem op”

 1. Dag Lida

  Met mijn ronde billen kan ik alleen maar hoge taille broeken dragen. Omdat ik ook nog eens lange benen en een kort bovenlichaam heb, komt de tailleband altijd boven mijn navel (wat zeer vervelend is). Is hier een oplossing voor?

  Angela V

  1. Ik begrijp niet helemaal waarom je met ronde billen een hoge taille in je broek zou moeten hebben, Angela! Het gaat om het goede model broek voor jou. En dat die soms moeilijk te vinden is, begrijp ik. Laat een broek op maat maken door een coupeuse. Even een investering, ik weet het, maar als je eenmaal een goed patroon hebt worden de volgende broeken steeds goedkoper. Heb je de reacties op dit bericht ook gelezen? En dit bericht ?

   1. Bedankt voor uw reactie Lida.
    Heeft een broek met een langere kruislengte (die ik dus nodig heb) niet altijd een hoge taille ?? Of heb ik dat nu helemaal verkeerd voor?

    1. Dat hoeft niet automatisch een hoge taille te betekenen. De kruisnaad moet extra lang zijn om over je ronde billen te passen in vergelijking met iemand met plattere billen.

  2. Ik had hetzelfde probleem tot ik het merk lois ontdekte, een spaans merk met dus plek voor vrouwenbillen in de jeans. Ik koop altijd de flared jeans.

 2. Jouw tips kwamen precies op het goede moment! Ga aankomende week op zoek naar nieuwe broeken! En idd wordt vaak geadviseerd om een extra hoge taille te nemen, maar omdat ik klein ben, werkt dat voor mij niet! Dan zakt het af of gaat dubbel zitten! Bedankt weer voor je praktische tips!

 3. Hallo Lida,
  Ik ben heel blij met de huidige trend, waar de broeken weer wat wijder mogen. Geen skinny’s meer. Ik heb ze altijd graag en vaak gedragen, maar op mijn 57 is het niet meer mijn ding. De lossere modellen, ook de palazzo-pantalon, genieten nu mijn voorkeur.
  Maar wat met een plooi in de broek? Wat is jouw idee hierover ? Omdat ik ook volle billen heb, dacht ik dat de plooi mijn benen zou verslanken. Maar dan volgt de plooi mijn ronding op dijhoogte en vind ik het accentueren. Daarom stoom ik ze eruit.
  Wat is jouw advies hieromtrent ?
  Lieve

  1. Lida, ik bedoel niet de plooitjes die soms onder de tailleband zitten, maar wel de plooi die ingestreken wordt, over de hele lengte van de broek.
   Lieve groet.

   1. Plooien voegen volume toe op je rondingen én gaan uitstaan, dat moet je niet willen als je volle billen en dijbenen hebt. Ook een plissérok is om die reden geen goed idee, Lieve!

    1. Dankjewel voor je reactie Lida.
     Maar misschien heb ik me verkeerd uitgedrukt …
     Ik schreef “plooi”, maar dan zoals een vouw, zoals die over de lengte van de broekspijp gestreken wordt aan voor- en achterzijde.
     Werkt deze verslankend, of niet ?

Reacties zijn gesloten.