Kleurencombinaties met Very Peri – de kleur van het jaar 2022

Deze kleur kun je het hele jaar door dragen en hij combineert verrassend goed. Zowel met warme als koele kleuren. In een topje ergens onder en als trui of vest.

Kleurencombinaties met Very Peri de kleur van het jaar 2022

Zoals ik eind vorig jaar al schreef heeft Pantone de kleur Very Peri uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2022. Je zult deze kleur dus ook komende herfst nog tegenkomen. De perfecte ‘doordraagkleur’, als je wat nieuws wilt kopen. Hij doet het nu al goed, maar ook straks in het voorjaar én in de zomer.

Ik heb wat kleurencombinaties met Very Peri gemaakt om je te inspireren. Je kunt niet snel de fout in gaan met deze kleur.  Hij is weliswaar eerder koel dan warm, maar zoals je hieronder ziet combineert dit paars ook uitstekend met warmere kleuren.

Kleurencombinaties met Very Peri - de kleur van het jaar 2022

Neem deze kleurencombinaties met Very Peri niet te letterlijk. Je kunt de kleuren altijd dieper nemen, zodat je een hoger licht-donkercontrast krijgt. Maar ook voor een meer heldere uitvoering kiezen als heldere kleuren je beter staan. Of deze paarse kleur in een kleine hoeveelheid gebruiken als accentkleur, bijvoorbeeld in een accessoire.

Sjaal


Kijk eerst welke kleuren je in je kast hebt hangen
en hoe dit paars daarmee  matcht. Probeer uit je comfortzone te komen. Je weet dat in een outfit maximaal 10 procent een ‘verkeerde’ kleur mag zijn. En dat dit laatste met name geldt voor een dessin. En een verkeerde kleur draag je natuurlijk nooit dicht bij je gezicht.

Sjaal

moet ik hier wel mee doorgaan?

16 gedachten aan “Kleurencombinaties met Very Peri – de kleur van het jaar 2022”

 1. Beste Lida.
  Wat een mooie en leuke kleuren! Ik heb de “ very peri” trui meteen besteld. Maar wat zou een leuke broek of rok zijn om hem tot sur ton te kunnen dragen? Dat kleedt zo mooi af. Groet Lucie

 2. Goedemorgen Lida , de sjaal is prachtig met dat Paisly maar rond de hals is niets voor mij .
  Blijft een heerlijke kleur dat paars.

  Fijne dag ❣

  1. Ik heb nog een sjaal gevonden, Hetty. Er zullen meer sjaals komen in de lentecollecties, hoop ik. Mijn ervaring is dat inkopers vaak bang voor paars zijn, waarom is mij een raadsel. Dit paars gaat meer naar lavendel, dus ook ik wacht met spanning af of we er meer van zien in de collecties.

 3. Goedemorgen Lida,
  Zelf ben ik fan van grijs gecombineerd met allerlei tinten paars. Voor de lente en de zomer combineer ik paars graag met off white. Helaas heb ik nog amper very peri gezien in de winkels . Kan echter niet wachten.. zo’n geweldige kleur vind ik het!

  1. Ik zie het helemaal voor mij, Angeline! Very Peri met off white en (zilver)grijs. Dit paars is ook voor grijze dames een fantastische kleur.

 4. Hier zat ik oo te wachten, Lida. Die kleurencombinaties.Ik maak mijn kleding zelf maar heb tot nu toe in mijn naaste omgeving geen stoffen gezien in very peri.
  Ik zal het verder van huis moeten gazn zoeken, met mijn kleurenkaartje op zak!
  Fijn weekend.

 5. Ook met donkerdere kleuren als navy, donkergroen, olijf en bruin is very peri een hit. Voor de gedempte types ook met grijstinten. En voor heldere en warme types kan het ook met appel groen , koraal, oranje. Ben geen paarsfan maar dit is een leuke kleur.

  1. Ja, je zou Very Peri ook een universele kleur kunnen noemen en dat betekent dat hij zowel met koele als warme kleuren combineert. Ik heb mij beperkt tot de wat lichtere lentekleuren. Dank, Jeanette voor je bijdrage!

  1. Ik werk niet met dit kleurtype, Deborah, kijk in je kleurenwaaier/paspoort of deze kleur erbij zit. Vraag anders aan je eigen kleurconsulent hoe je hem kunt combineren.

 6. Ik heb een sjaal met abstracte bloemen in de tinten offwhite, camel, perzik, oranje, donkerblauw en zacht paars. Het klinkt bont maar de uitstraling is zacht en warm met iets pit. Ik denk dat ik dat maar mijn veri peri inspiratie maak!

 7. Ha Lida, de very peri trui is aangekomen. Hij is prachtig en zit goed! Ik ben er blij mee. Want in mijn kast hangt genoeg om hem mee te combineren. Op naar het voorjaar, met een heerlijke warme kasjmier trui. Groet.

Reacties zijn gesloten.