Zo wordt de overgang naar de lente gemakkelijker

Wat trek je aan als het ‘s ochtends nog behoorlijk fris is en je al in lentesferen bent? En vervolgens niet loopt te puffen als de zon op zijn sterkst is? Werk met laagjes.

Zo wordt de overgang naar de lente gemakkelijker

Nu het ernaar uitziet dat we definitief verlost zijn van hagelbuien en natte sneeuw en de zon midden op de dag al behoorlijk sterk is, kan de dikke winterjas definitief achter in de kast. Maar wat wat kun je beter nog wel even laten hangen?

 

 


Mijn tips om de overgang naar de lente gemakkelijker te maken:

 • Werk met laagjes – een hemdje onder een blouse en daaroverheen een vestje. Komt de lentezon te voorschijn dan kun je de laagjes naar behoefte afpellen.
 • Als je een leren jasje in je garderobe hebt. Een leren jasje is perfect voor de tussenseizoenen. Ook in de herfst heb je hier weer profijt van. Je kunt het zowel bij een rok als een broek dragen. Is ‘gedempt’ één van je kleurkarakteristieken, kies dan voor mat leer of suède. Staan heldere kleuren je mooier kies dan liever voor  glad leer. Je ziet ook steeds vaker jasjes van imitatieleer.
 • Met een gewatteerd jasje (of bodywarmer) dat je heel klein kunt oprollen. Dit is ook zo’n kledingstuk waar je veel plezier van kunt hebben in zowel het voor- als naseizoen.
 • Verruil je donkere winter jeans voor een iets lichter exemplaar. Want de overgang naar de lente vraagt om wat lichtere kleuren. Daar voel ook jij je meteen prettiger in.
 • Met een lang vest uit je wintergarderobe dat je nu als jas kunt dragen. Eventueel met het dunne bodywarmertje eronder.
 • Als je de echte winterkleren uit je kast verwijderd. Zoals die dikke lange jas en je winterlaarzen.
 • Vervolgens je zomergarderobe te voorschijn haalt en kijkt wat je daarvan nu al kunt dragen met de overgebleven kleren van je wintergarderobe.

Zo wordt de overgang naar de lente gemakkelijker

 • Je kleur toevoegt in de vorm van een sjaal of een blouse/shirtje/truitje.

Zo wordt de overgang naar de lente gemakkelijker

 

Zo wordt de overgang naar de lente gemakkelijker

Sjaal // Sneakers

Sjaal // Gewatteerd jack

4 gedachten aan “Zo wordt de overgang naar de lente gemakkelijker”

 1. Dank voor je compliment, Jeanette! Helaas weet ik niet meer het merk van de sjaal. Kijk eens Hier

  1. Goedemorgen, dit is gelukkIG makkelijk op te zoeken via Google Lens: De sjaal heet Jungle Beats en is van Pom Amsterdam.

 2. Ik maak niet altijd voorbeelden met nog verkrijgbare kleding, Kirsten! Want dat beperkt mij soms teveel. Ik kan je jammergenoeg niet helpen aan het verkoopadres van dit shirtje.

 3. Hi, om dit te achterhalen kun je Google Lens gebruiken, waarmee je op de afbeelding kunt zoeken. Dan krijg je ook vergelijkbare opties plus links naar sites en webshops.

Reacties zijn gesloten.