Tips voor de perfecte zonnebril

De zonnebril beschermt niet alleen je ogen, hij draagt ook bij aan je uitstraling. Het goede model én kleur zijn dan belangrijk.

Tips voor de perfecte zonnebril

Een zonnebril moet op de eerste plaats je ogen beschermen tegen fel zonlicht. Steeds vaker wordt hij ook gedragen als de zon niet zo uitbundig schijnt. Dan wordt een zonnebril eerder een accessoire dat wat extra’s toevoegt aan je uiterlijk. Vind je het moeilijk om de goede zonnebril te vinden? Dan heb ik hier een paar tips voor je:

  • Het montuur van een perfecte zonnebril moet passen bij je huid- en haarkleur. Leg daarvoor de bril op je Personal Color Card en kijk of de kleuren van je bril matchen met de kleuren van je kaart. Je weet nu zeker dat je een zonnebril hebt uitgekozen die perfect staat bij je huid- en haartint.
  • Kijk naar je gezichtsvorm. Bij een rond gezicht draag je geen ronde bril, want dan lijkt je gezicht nog ronder. Een rechthoekig of vierkant gezicht daarentegen staat een recht model bril met afgeronde hoeken mooier. Lees dit bericht De perfecte bril voor je gezichtsvorm 
  • Wees je ervan bewust dat je een min of meer donker vlak toevoegt en dat je ogen niet meedoen In het geheel. Op de foto zie je dat deze zeer donkere bril prima staat bij het donkere haar van het model. De felrode lipstick geeft tegenwicht aan het donkere montuur. Probeer je eens voor te stellen hoe deze bril zou staan met een zachtroze lipstick.
  • Is je haar daarentegen lichtblond en je huid warm? Kies dan liever voor een montuur en glazen die lichter en warmer zijn.
  • Zorg dat de voor jou perfecte zonnebril in verhouding is met je gezicht. Een langer gezicht kan zich een groot montuur veroorloven, heb je daarentegen een klein gezicht kies dan ook een kleinere zonnebril. Ook de zwaarte van het montuur moet in verhouding zijn met de schaal van je lichaam.

Tips voor de perfecte zonnebril

Meer inspiratie vind je op mijn Pinterestbord Gezichtsvormen