Kleuren voor het gedempt-koele kleurtype

Zit je tussen het herfst- en zomertype in? Dan zou je best eens een gedempt-koel kleurtype kunnen zijn.

Zit je tussen het zomer- en herfsttype in? Dan zou je best eens een gedempt-koel kleurtype kunnen zijn. Kleuren voor het gedempt-koele kleurtype.

Heleen B. mailt: Jaren geleden heb ik een kleurenanalyse gehad en daar kwam ik als een herfsttype uit. Ik ben met de kleuren altijd heel blij geweest. Ik ben nu 48 jaar en volledig de weg kwijt, helaas ben ik grijs geworden en volgens de kapper is deze kleur toch echt koel. Ik vind het niet mooi en het haalt ook de warmte uit mijn gezicht, maar verven vind ik eigenlijk niet de oplossing. Ik gebruik nu een bruine haarversteviger, maar erg helpen doet dat natuurlijk niet meer. Mijn oude vertrouwde kleuren doen het ook niet meer zo goed en ben nu de vrouw in het neutrale crèmekleurtje, een beetje saai dus. Begin nu te twijfelen of ik nog wel een herfsttype ben. Mijn haarkleur was vroeger warm lichtbruin en mijn ogen zijn een mengelmoes van blauwgroen met oranjebruine vlekjes

Beste Heleen, je stelt mij niet echt een vraag, maar ik begrijp uit je mail dat jij je afvraagt of je ooit goed geanalyseerd bent. Ik deel jouw twijfel als je kapper aangeeft dat je grijze haar ‘koel’ is. Je bent naar alle waarschijnlijkheid een gedempt type. Dat wil zeggen dat zachte gedempte kleuren jou het mooist staan. Er is een zekere overlap tussen een gedempt warm herfsttype en een gedempt koel zomertype. Ze kunnen zelfs een aantal kleuren van elkaar dragen. Je bent in het verleden misschien ten onrechte voor een herfsttype aangezien. Die vergissing werd in het vier-seizoenen-systeem wel vaker gemaakt, is mijn ervaring. Maar aan grijs haar kun je snel zien of het koel of juist warm is én je hebt zelf ervaren dat warme kleuren niets meer voor je doen.

Kleuren voor het gedempt-koele kleurtype – Voor alle vrouwen die besluiten ‘grijs te worden‘ betekent het dat je met andere ogen naar de kleuren van je kleding moet kijken. Je kunt met je koele grijze haar heel mooie kleuren dragen en ik verzeker je dat je daar uiteindelijk ook weer blij van zult worden. Het is nu een perfect moment (zo tegen je vijftigste) om met een frisse blik naar jezelf te kijken. Ik heb een paar kleurencombinaties voor het gedempt-koele kleurtype gemaakt. Je ziet dat het prachtige kleuren zijn. Het zal misschien even wennen voor je zijn, maar zie het ook als een uitdaging om aan je tweede (kleur-)leven te beginnen.

Tip: Begin met het kopen van een sjaal in kleuren voor het gedempt-koele kleurtype en pas je make-up aan. Het is de eerste stap naar een fris ‘nieuw’ uiterlijk.

Zit je tussen het zomer- en herfsttype in? Dan zou je best eens een gedempt-koel kleurtype kunnen zijn. Kleuren voor het gedempt-koele kleurtype.

Zit je tussen het zomer- en herfsttype in? Dan zou je best eens een gedempt-koel kleurtype kunnen zijn. Kleuren voor het gedempt-koele kleurtype.

Kleuren voor het gedempt-koele kleurtype

 

Op mijn Pinterestborden kun je nog meer voorbeelden van kleuren voor het gedempt-koele kleurtype bekijken.