Het gedempt-koele kleurtype en haar contrastniveaus

Het gedempt-koele kleurtype heeft een laag kleurcontrast en haar licht-donker contrast is gemiddeld. Wat betekent dit nu precies voor haar kleuren? Hoe maak je nu een combinatie in het goede kleurcontrast.

Het gedempt-koele kleurtype en haar contrastniveau's

Yvonne mailt: Zou je voor mijn gedempt-koele kleurtype nog eens uit willen leggen hoe ik naar mijn contrastniveaus moet kijken? Ik vind het moeilijk om dit toe te passen in mijn kleding. 

Contrastniveaus is niet het gemakkelijkste onderwerp. Ik heb er al meerdere berichten aan gewijd, maar doe het nu even specifiek voor het gedempt-koele kleurtype. Ook als je een ander kleurtype hebt, kan dit bericht wellicht nog wat meer duidelijkheid scheppen.

Het gedempt-koele kleurtype heeft een gemiddeld licht-donker contrast in haar uiterlijk. Op deze zwart-wit foto zie je dat er tussen het haar, de huid en ogen geen groot verschil is in grijstinten. Maar ook niet een klein verschil.

Gedempte types vinden hun haarkleur vaak ‘saai’ en gaan om die reden vaak over tot blonderen. Terwijl hun eigen haarkleur juist dat frisse aan hun uiterlijk geeft. Het licht-donker contrast verandert daarmee ook. Het wordt lager als je je haar lichter maakt.

Wat betekent een gemiddeld licht-donker contrast voor je kleding? Dat tussen je pasteltinten/lichte kleuren en je neutralen een gemiddeld licht-donker contrast moet zitten. Maar ook dat in je outfit een gemiddeld licht-donker contrast maakt. Wil je er tenminste op je best uitzien. Een voorbeeld: de lichtgrijze trui en sjaal geeft met de petrolblauwe blazer een gemiddeld licht-donker contrast.

Een gemiddeld licht-donker contrast en een laag kleurcontrast

Nog een voorbeeld: 

Het licht donker contrast in je kleding

Kleding littlesoho

Het gedempt-koele kleurtype heeft een laag kleurcontrast. Omdat het haar van het gedempt-koele kleurtype asblond is (een neutrale kleur) zijn de ogen de enige kleur in haar uiterlijk. Als je weinig kleur van nature in je uiterlijk hebt, heb je altijd een een laag kleurcontrast.  Als het gedempt-koele zomertype teveel kleuren tegelijk draagt wordt ze ‘weggevaagd’. De ander ziet dan eerst haar kleding en daarna pas de vrouw die er in zit.

Heb jij ook een laag kleurcontrast in je uiterlijk? Beperk je in je outfit dan tot:

Het gedempt-koele kleurtype en haar contrastniveau's

Je mag je basiskleuren altijd combineren met je neutralen, waarbij jouw kleur wit ook een neutraal is.

Monochrome basiskleuren met neutralen. Bron foto: Pinterest

N.B. Zomertypes en wintertypes hebben altijd een laag kleurcontrast.

 


TIP: Neem ook een kijkje op mijn Pinterestbord Soft Cool

Misschien ook interessant:

 

Eén gedachte over “Het gedempt-koele kleurtype en haar contrastniveaus”

  1. Dag Lida,
    Hartelijk dank voor de verduidelijking en beschrijving van hoe het zit met het maken van outfits voor het gedempt-koele type. Hier kan ik zeker iets mee. Het is een mooie aanvulling op het kleur-en stijladvies dat ik bij jou heb gehad!
    Groet, Yvonne

Reacties zijn gesloten.