Stijl is niet gebonden aan leeftijd

Drie jaar geleden begon Ari Seth Cohen een straatmodeblog over oudere fashionista’s in New York. Na het succes van het blog (waarvan je ook op mijn Pinterestbord Ageless beauty foto’s kunt vinden) volgde een boek Advanced Style. Ook in Nederland te koop. En nu is er een documentaire in de maak. Op internet kun je de filmtrailer bekijken. Stijl is niet gebonden aan leeftijd.Zowel het blog, als het boek en de filmtrailer zijn inspirerend. De hoofdpersonen hebben een geheel eigen kledingstijl, los van modetrends. Maar wat met name zo verfrissend werkt, is hun manier van en kijk op het leven. Inmiddels bekende hoofdpersonen in Cohen’s weblog zien we ook terug in de film. Zoals Ilona Royce Smithkin, de roodharige dame die je misschien al kent van mijn Pinterestbord. Deze 92-jarige kunstenares/zangeres maakt haar lange nepwimpers zelf en is dol op kleur en dat is te zien in haar kleding. De film gaat volgens Cohen niet alleen over mode, het gaat ook over de dood en seksualiteit. ‘Het is een film over de levens van de vrouwen die ik fotografeer. Behalve van hun gevoel voor stijl kunnen we veel leren van het plezier waarmee deze dames door het leven gaan’. aldus Cohen.

Stijl is niet gebonden aan leeftijd

  Het boek is hier te koop

Op advancedstyle.blogspot.com kun je de filmtrailer bekijken!

Tip:  Ari Seth Cohen was voor zijn documentaire o.a. in Amsterdam. Ook daar heeft hij foto’s gemaakt. Je kunt ze op zijn blog bekijken.

Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan eens op het Nederlandse blog van MisjaB Dat is echt een aanrader!

2 gedachten aan “Stijl is niet gebonden aan leeftijd”

  1. Hoi Lida,
    ik lees ook die blog van Ari Seth Cohen, als ik jouw nieuwsbrief ontvang. Maar ik kan dit keer niet de trailer van de film vinden. Heb ik niet goed gekeken? of heb je misschien een direct link naar de trailer?
    Heerlijk om die oudere dames zo prachtig te zien! heel inspirerend.
    Groet Yvon

  2. Yvon, onder The documentary kun je de trailers vinden. Lukt me nu niet om een link te maken. Zal dat later alsnog toevoegen, groeten Lida

Reacties zijn gesloten.