De Modekleuren Herfst-Winter 2022-2023 volgens Pantone

Wat meteen opvalt aan deze modekleuren voor de herfst en winter? Ze zijn bijzonder kleurrijk en combineren perfect met jouw neutralen. Een topje of een sjaal in een trendkleur kan je wintergarderobe al een up-date geven.

De Modekleuren Herfst-Winter 2022-2023 volgens Pantone

Twee keer per jaar maakt het kleureninstituut Pantone een voorspelling van de kleurentrends. Ze baseren deze trendvoorspelling op de kleuren die ze op de catwalks het meest voorbij zagen komen. Pantone beschrijft de voorspelde kleuren als een combinatie van het chaotische en de rust, die ons verlangen naar sereniteit en welzijn uitdrukken, maar ook het tegenovergestelde verlangen naar vitalisering en hernieuwde energie.

Leatrice Eiseman, Executive Director van het Pantone Color Institute verwoordt het zo: “Als we naar de toekomst kijken, zien we twee paden opkomen die totaal verschillend zijn, maar onvermijdelijk met elkaar verbonden zijn,” en  “Deze intense tweedeling komt tot uiting in onze kleurenselectie voor deze herfst-winter 2022-2023.”

De basiskleuren van deze modekleuren herfst-winter 2022-2023  (Pantone noemt ze accentkleuren) zijn samengesteld uit een breed spectrum van kleuren:

 • Strawberry Cream – een fris roze
 • Meadow Violet- een licht paars
 • Molten Lava, een krachtig rood dat nog iets oranje in zich heeft
 • Dragon Fire – een vlammend oranje dat precies tussen geel en rood in ligt.
 • Spicy Mustard – een exotisch, maar ook wat gedempter warm geel 
 • Chicory Cafe – een warm diep aardebruin dat doet denken aan donker hout en koffie.

Groen en blauw zijn elk in twee tinten vertegenwoordigd:

 • Cardamom Seed – een aards geelgroen  (warm)
 • Abundant Green – een rijk flessengroen (koel)
 • Lichen Blue – een hemels blauw  (koel).
 • Watersprout – een helder blauw (eerder koel dan warm)*

De vijf klassiekers– De tien basiskleuren zijn zo gedurfd en kleurrijk dat ze onderling moeilijk te combineren zijn. Maar combineer je ze met deze vijf geselecteerde klassiekers (neutralen) dan geven ze een harmonieus beeld.

De warme klassiekers:

 • Tapioca een warme crèmetint
 • Iced Coffee een pittige zachte bruine tint
 • Peach Caramel een rijke abrikoostint

De koele klassiekers:

 • Blueberry een donker indigo blauw
 • Quite Shade een middengrijs dat eerder aan de koele kant is.

De Modekleuren Herfst-Winter 2022-2023 volgens Pantone

 


* Zoals ik al vaker heb geschreven, zul je in de modecollecties nooit exact deze kleuren vinden.  Zo is roze (Strawberry Cream) deze winter voor veel ontwerpers een inspiratiebron.  Je zult roze (van warm tot koel, van donker tot licht, van helder tot gedempt) dan ook vaak tegenkomen. Peach Caramel kun je vinden onder de benamingen cognac en terra. En Tapioca onder de namen beige en zand. Gebruik altijd je Personal Color Card om de juiste tint voor jou te vinden.


*Dit bericht bevat affiliatelinks

3 gedachten aan “De Modekleuren Herfst-Winter 2022-2023 volgens Pantone”

 1. Beste Lida,
  Bedankt voor de eerste nieuwe kleuren indicaties die heel praktisch zijn want ik aarzel dikwijls om kleuren te combineren. Je indicaties zijn duidelijk en makkelijk toe te passen! Bedankt!

 2. Wat lees ik altijd graag over de trendkleuren! Ik heb deze winter wel het idee, dat er veel varianten zijn op kleuren en neutralen die er de vorige seizoenen ook al waren? Dat is wel prettig, want ik heb nog genoeg kleding op het moment.

  1. Ik maak dit bericht ook om te inspireren en mijn lezers er op voor te bereiden welke kleuren je veelvoudig tegen kunt komen in de winkels/webshops. Maar je hoeft niet de trends te volgen om er goed uit te zien. En ja, het paars bijvoorbeeld is net wat anders dan Very Peri de kleur van het jaar 2022

Reacties zijn gesloten.