Trendkleuren lente-zomer 2022 volgens Pantone

We kijken weer hoopvol naar de toekomst en dat zien we terug in de trendkleuren voor deze lente en zomer. Ze stralen optimisme en vrolijkheid uit. Ontdek hier of ze in jouw kleurenpalet passen.

Het kleureninstituut Pantone maakt twee keer per jaar een voorspelling van de mode (en interieur) kleurentrends die wij deze lente en zomer tegen kunnen komen. Zij baseren dit op de kleuren die het meest gespot zijn op de catwalks van Londen en New York.

De trendkleuren lente-zomer 2022 maken vrolijk. En ik denk dat dat, als ik op mijn eigen gevoel afga, bijdraagt aan het gevoel van ‘bevrijding’ en optimisme. Ik heb de moed er lang in kunnen houden, maar de kleine wereld waarin we leefden begon ook mijn stemming te beïnvloeden.

De tien geselecteerde kleuren zijn speels en optimistisch. Leatrice Eiseman, Executive Director van het Pantone Color Institute zegt: ‘Ons gebruik van kleur is verbonden met de culturele stemming. Terwijl we een nieuwe toekomst verkennen, zoeken we naar mogelijkheden om iets totaal anders te doen.’ 

De warme trendkleuren lente-zomer 2022

Trendkleuren lente-zomer 2022 volgens Pantone

Hier zie je de meer koele kleuren – waarom zeg ik er ‘meer’ bij? Orchid Bloom bijvoorbeeld kan afhankelijk van de hoeveelheid rood die in het paars zit ook als ‘warm’ gezien worden. Koele vrouwen kunnen zowel paars met blauw als paars met veel rood erin dragen. Warme vrouwen beperken zich liever tot roodviolet (purper). Lees de uitleg hier. Pak je Personal Color Card (PCC) erbij en kijk welke tint paars erin zit. Dat geldt ook voor alle andere kleuren.

Trendkleuren lente-zomer 2022 volgens Pantone

Pasteltinten – Orchid Bloom en Potpourri kun je op je PCC terugvinden bij de pastels. Maar je kunt ze ook als basiskleur dragen. Combineer ze dan wel met een donkerder basiskleur of neutraal, want het kan snel flets overkomen.

De klassiekers, zoals Pantone ze noemt, zie je hier. Ik heb het liever over neutralen. Je kunt deze neutralen met alle andere kleuren van dit palet combineren. En van kledingstukken in neutralen kun je jarenlang plezier hebben. Poppy Seed en Northern Droplet zijn de koele en White Alyssum en Humus de warme neutralen in dit palet. Fair Green staat niet voor niets in het midden, want deze neutraal is niet uitgesproken koel of warm. Hij maakt met Very Peri (de kleur van het jaar 2022) , maar ook met alle andere paarstinten, een opvallende kleurencombinatie (twee kleuren van de drieklank). Voor de diepe vrouwen onder ons is het altijd wat moeilijker om in de lente de goede kleuren te vinden. De twee diepe kleuren, Poppy Seed en Coffee Quartz, brengen daar verandering in.

Trendkleuren lente-zomer 2022 volgens Pantone

Ik heb mij hier beperkt tot de trendkleuren lente-zomer 2022 van het Londense palet. Wil je ook de trendkleuren van het New York palet zien? Kijk dan even op mijn Pinterestbord Lente 2022.

8 gedachten aan “Trendkleuren lente-zomer 2022 volgens Pantone”

  1. Zelfs bij Ulla Popken tot mijn teleurstelling, Luzette. Het is erg moeilijk om andere modellen te vinden.

   1. Ik wil mij best aanmeldden als model, 67 jaar, kledingmaat 42/44. Lengte 1.70 meter.

  2. Ja.. dat blijft toch wel bijzonder..
   Stiekem knaagt het toch als je op tv reclames voorbij ziet komen van ongezonde voedingswaren verkocht door graatmagere dames..

  1. Fijn om te lezen, Willemijn, want het was ook heel veel werk om voorbeelden te vinden! Dank je wel voor het compliment.

   1. Dankjewel Lida! Ieder seizoen kijk ik weer uit naar je “beschouwingen” van de nieuwe trendkleuren.
    Er zijn weer mooie combinaties te maken!

Reacties zijn gesloten.