Kleurenschema voor je garderobecapsule – zo kies je de kleuren

Als je werkt vanuit een kleurenschema – met kleuren die jou fantastisch staan – wordt het gemakkelijker om een garderobecapsule samen te stellen. Eenvoudig omdat de kleuren van jouw persoonlijke kleurenpalet allemaal dezelfde kleureigenschappen hebben

Kleurenschema voor je garderobecapsule - zo kies je de kleuren

Zo kies je de kleuren voor een kleurenschema voor je garderobecapsule – Als je na een kleurenanalyse het gevoel hebt dat je er nu wel heel veel kleuren zijn die je kunt dragen (waarvan je nooit gedacht hebt dat die je zouden staan), dan kan zoveel keus ook een gevoel van stress opleveren. Want welke kleuren pak je er nu uit voor een kleurenschema voor je garderobecapsule? Welke kleuren geven nu samen heel mooie combi’s?Ook kun je na een kleurenanalyse het gevoel krijgen dat je beperkt wordt in je kleurkeuze, omdat je huidige garderobe uit een scala van kleuren bestaat. Vraag je dan eens af of al die kleuren wel matchen met elkaar of zijn het misschien allemaal ‘weesjes’ in de kast?

Als je een garderobecapsule samen wilt stellen zul je dus uit moeten kijken naar kleuren die dezelfde kleureigenschappen hebben, opdat ze gemakkelijk onderling combineren. Op deze manier creëer je de mogelijkheid om veel verschillende outfits te kunnen maken met een beperkt aantal kledingstukken. Als jouw kleuren ‘gedempt’ moeten zijn, kies dan ook alleen gedempte kleuren, als ze ‘koel’ moeten zijn, kies dan alleen kleuren met hetzelfde niveau van koelheid.

Zo maak je een kleurenschema voor je garderobecapsule.

Een manier is je te laten inspireren door foto’s van vogels, van een tuin, een landschap of zelfs van een inrichting van een huis of een boeket bloemen. En vergeet een sjaal niet. Pinterest is een onuitputtelijke bron van inspiratie of scheur foto’s uit tijdschriften en ‘vertaal’ deze kleuren naar je de kleuren van je PCC. Want realiseer je dat jouw kleuren misschien iets gedempter, lichter of juist dieper moeten zijn dan de kleuren op de foto’s.

Of maak met behulp van de kleurencirkel een kleurenschema:

Kleurenschema voor je garderobecapsule - zo kies je de kleuren

  • Monochroom –  verschillende tinten van dezelfde kleur (eerste afbeelding, wel met een accentkleur).
  • Analoog – twee of drie kleuren die naast elkaar liggen op de kleurencirkel
  • Complementair – twee kleuren die tegenover elkaar op de kleurencirkel liggen. Oranje met blauw, rood met groen, paars met geel zijn voorbeelden van complementaire kleurencombinaties.
  • Drieklank – drie kleuren die in een driehoek tegenover elkaar liggen. Voorbeelden hiervan zijn blauw met rood en geel. Als drie kleuren in één outfit wat teveel van het goede voor je is, kun je je ook beperken tot twee kleuren van de drieklank: blauw met cyclaamroze of violet en groen bijvoorbeeld (onderste afbeelding). En je kunt de derde kleur ook gebruiken in je tas en je schoenen.

Kleurenschema voor je garderobecapsule - zo kies je de kleuren

Na-apen mag! - Inspiratie voor je herfst-outfit

 

Waarom regelmatig je garderobe nakijken goed is

 

4 gedachten aan “Kleurenschema voor je garderobecapsule – zo kies je de kleuren”

  1. Wat heerlijk om het nog een keer duidelijk en zichbaar uitgelegd te krijgen. Dank.

    Hannie

  2. De website en blog van Kettlewell colours zijn ook een bron van inspiratie
    en mooie basics in alle denkbare kleuren zijn er te koop. Ik heb er al verschillende wow kleuren gekocht.

Reacties zijn gesloten.