Toon mij je outfit in rood en groen – het resultaat

Toon mij je outfit in rood en groen - het resultaat

Hier kun je de inzendingen van Toon mij je outfit in rood en groen bewonderen. Ze zijn zeer verschillend en dat is erg leuk, maar ook erg moeilijk voor mij om een winnaar aan te wijzen.

Dit wordt mijn eerste bericht in 2019 en ik wens jullie in de eerste plaats allemaal een gelukkig én creatief jaar. Je ziet dat ik mij niet houd aan de datum van 13 januari, waarop mijn eerste bericht van dit jaar zou verschijnen. Om de resultaten van Toon mij je outfit in rood en groen pas 13 januari te laten zien voelt voor mij, nu de kerstboom de deur uit is, als mosterd na de maaltijd.

Mijn idee om een stijluitdaging in het leven te roepen was, achteraf bekeken, nogal spontaan en niet goed doordacht. Toen ik de inzendingen bekeek bekroop mij meteen het gevoel van ‘wie moet ik in hemelsnaam uitroepen tot winnaar’? De outfits zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook de beschrijvingen zijn interessant en in één geval ook ontroerend. Oordeel zelf: wie vind jij het leukst, het smaakvolst, het origineelst enz.?

Lonneke mailtHierbij foto’s van mijn kerstoutfit!
Wat zijn de elementen van jouw STOA tips:

– pumps met hak
– rechte pijpen hak
– taille accentueren
– top lichter dan broek
– dessin op top niet te groot en niet te klein

Ik ben nog steeds erg blij met de STOA!

Japke mailt: Toen ik je “Dit wordt mijn laatste….” las, dacht ik “oh nee…. ze houdt er helemaal mee op!” Gelukkig was het tegendeel waar. In plaats daarvan juist een leuke interactieve uitdaging. Dit illustreert trouwens wel hoe ik gehecht ben geraakt aan je schrijfsels. En je fysieke stijladvies werkt ook nog steeds door in mijn kledingkeuze. Vooral het feit dat ik een H-figuur heb en geen korte benen…Ik vind het leuk om mee te doen aan je oproep. Het is een soort complementair complementair geworden. 

Rudy mailtEen paar jaar geleden heb ik een kleurenanalyse bij jou gedaan, ik ben er nog steeds blij mee. Ook van je berichten geniet ik elke zondag. Gisteren heb ik groene stretchfluweel gekocht en daarvan dit jurkje gemaakt voor 1e kerstdag. Bijzonder dat je nu vraagt om outfits in het groen (rood) te mailen 😜 Het lijkt me heel leuk om alle outfits van lezeressen te zien, dat geeft vast weer nieuwe inspiratie.

Gerda mailtMet veel plezier en interesse lees ik je blogs. Ik vind ze inspirerend en door de combinatie van tekst en beeld heel duidelijk. Al heel veel tips heb ik toegepast. Toen ik je oproepje las om een outfit te delen waarin groen of rood (twee favoriete basiskleuren van mij!) wordt gedragen, wilde ik de onderstaande foto’s graag delen omdat je blogs me hebben geholpen om deze feestelijke kleding te kopen en dragen. Graag wil ik je bedanken voor je inspirerende blogs en ik hoop er nog lang plezier van te hebben!

Liesbeth mailtHier is dan mijn outfit in mijn rode jurk. Ik ben een fan van je en ik hoop kledingadvies van je in de meivakantie te ontvangen.

Marjan mailt: Hier mijn kerstoutfit. Ik draag meestal alleen de rood/zwarte combi, maar mijn groene tas komt nu ook van pas. Het ziet er hier wat meer kantoorachtig uit dan in het echt. Niet heel spannend, maar je adviezen zitten er zeker in:
 • Het jasje is maat S, bij mijn broek maat 42. Dat durf ik pas zo te doen sinds ik weet dat ik een korter bovenlijf heb. (8 type)
 • Ik wilde dit najaar wat nieuws kopen maar ik zag alleen niet-duurzame drukke printjes. Gelukkig vond de verkoopster een effen jasje. Voor een sjaaltje vond ik de printjes prima.
 • Fel rood van boven, rustig zwart beneden.
 • In het sjaaltje zit zwart, rood en iets groen.
 • Glanzende oorbellen en ring (helder koel diep)
En het hoeft niet perfect; mijn zwarte laarzen gaven een rustiger beeld, maar deze hakken vond ik feestelijker voor kerst. De tas kocht ik omdat ik hem gewoon zo mooi vond.
Ik ben in 2015 bij jou geweest. Ik lees nog steeds met veel plezier je blog, maar ik heb voor mezelf intussen genoeg informatie om mijn kleding zo te kiezen dat ik me er prettig in voel. Daarvoor nogmaals bedankt 🙂

De toon mij je outfit in rood en groen van Corinne

De toon mij je outfit in rood en groen van Jana

Anita mailt: Dank voor al je geweldige tips. Ennn wat een leuk idee om dit oproepje te doen. “THE LADY IN RED”!!! Ik doe er graag aan mee. Ik ben niet goed in FOTO shoppen (wel in gewoon shoppen…hihihi) dus ik heb mijn man niet van de foto kunnen knippen.
Maar laat ons eerlijk zijn…hij is wel een hele aanwinst!!!!! Deze foto is gemaakt tijdens mijn afscheidsreceptie nadat ik voor 100 % ben afgekeurd door een herseninfarct die ik heb gehad. Gelukkig kan ik het allemaal nog na vertellen maar functioneren gaat helaas niet meer zo best.  We plukken de dag en zien wát we nog wel kunnen en niet wat we niet meer kunnen.
Een nieuwe jaar breekt aan met allemaal mooie dingen mogen we hopen.
En jij gaat die mooie dingen ons ook beslist weer brengen. DANK VOOR NU en
tot het volgende jaar.

Miranda eigenaar van Noreen kleding:  Met veel plezier lees ik elke week uw nieuwsbrief.

Joyce mailtSinds enige tijd volg ik je op instagram door een tip van mijn schoonzus. Zij leest jouw blogs met veel plezier! Zelf blog ik ook over kleding, kleurrijke kleding, kleding met printjes, over winkels die dat verkopen, spulletjes die daar bij horen. Ik volg op gebied van mode mijn eigen gevoel. Ik heb eigenlijk geen idee wat de echte trends zijn. Maar het lijkt me leuk om mijn outfit(s) te laten zien met rood en groen. Ik stuur een aantal foto’s, want ik kan zelf niet zo goed kiezen benieuwd wat jij ervan vindt! 

Maggy mailt op de valreep de foto van haar outfit 😉

Dit zijn de resultaten van Toon mij je outfit in rood en groen. Wat vinden jullie ervan?

 

29 gedachten aan “Toon mij je outfit in rood en groen – het resultaat”

 1. Wat leuk om alle vrouwen te zien.voor mij steelt Rudy de toon met haar zelfgemaakte groen fluwelen jurk. En ook Anita mag van mij in de prijzen vallen. Met haar man aan haar zij wordt het plaatje compleet.

 2. De jurk van Rudy vind ik prachtig van kleur, snit en de stof is ook zo feestelijk. Voor mij is dit de ultieme kerstoutfit. Het feit, dat Rudy deze jurk zelf heeft gemaakt vind ik ook een pluspunt.
  De aparte hanger past heel goed bij deze rustige jurk.
  Voor mij is Rudy de winnares !

 3. Leuke actie en op insta meegenoten. Smaken verschillen natuurlijk. Ania vind ik erg mooi. Gerda nooi en origineel en Marjan en Corinne ook leuk. Japke en Rudy: herkenbaar. Zou ik zelf ook dragen

 4. In mijn ogen zijn alle dames winnaars! Ik heb lang zitten twijfelen om een outfit te sturen en te worden ‘tentoongesteld’…. Toch vond ik de actie zoo leuk en omdat ik megaveel aan de kleurenanalyse en de stoa heb gehad, heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken! Ik ben me er nu van bewust wat kleur en vorm/materiaal voor me doet. Ik vind Rudy mooi. Heel knap dat je zo’n jurk in een dag kan naaien.

 5. Tja, moeilijk kiezen idd. Het gaat van links naar rechts. Ik zou het ook niet weten. Maar wel leuk om de diversiteit te zien. Succes met kiezen.

 6. Ontzettend leuke plaatjes. Veel inspiratie opgedaan.
  Het jurkje van Rudy wil ik ook graag maken. Waar zou ik het patroon kunnen vinden?

 7. Ik heb nog even de “regels” terug gelezen; een creatieve outfit. Dat is voor mij Rudy met de zelfgemaakte jurk in die prachtige kleur! En joyce vanwege de leuke kleurencombi, daar kun je niet anders dan vrolijk van worden 😀maar ook de rest is erg leuk om te zien. Ook de dames die de styletips toepassen en uitleggen erg leuk om te lezen.

 8. Wat leuk dat er zoveel reacties zijn binnengekomen!!
  De jurk van Rudy spreekt me enorm aan mooie kleur,stof en vakkundig gemaakt. Top
  Anita ziet er prachtig uit in rood. Dit model zou ik zo aandoen in een voor mij iets gedemptere kleur.
  En Lida fijn dat je er elke zondagochtend bent!!

 9. Ik kan ook niet kiezen als ik af ga op wie het mooiste is, of wie het boeiendste verhaal heeft. Maar ik vind bij Marjan het duidelijkst naar voren komen wat de stijltips doen voor haar uitstraling. Blijkbaarheeft ze een groot maatverschil boven en onder, maar op het plaatje is ze helemaal in evenwicht.

 10. Ik vind Anita de winnaar . Prachtig in rood. Man 👨 in pak was nog mooier geweest maar daar ging het niet om, he! Succes 😤 Anita bij je verdere ontwikkeling.

 11. Voor mij is iedereen winnaar,alleen al het feit dat je het lef hebt je in te sturen.
  Zelf nog maar net een kleuradvies bij je gehad en daar heel blij mee.
  Maar omdat ik een totaal ander type ben dan ik 30 jaar geleden geanalyseerd was, nog aan het bouwen.
  Het begin is er.

 12. De rok van Gerda vind ik erg mooi! Het zwart erboven maakt wat somber..
  En ik vind Jana het origineelst, samen met Joyce: erg leuke combi’s!
  Zelf vind ik rood en groen heel lastig te combineren.

 13. Lieve dames
  Ik ben nieuw in deze nieuwsbrief. Ik vind alle dames die hebben durven inzetten echte kanjers. Kan iemand mij vertellen wat STOA is.
  Kleurenanalyse ken ik wel.

 14. Wat een mooie inzendingen dames! Dank voor jullie lef.
  Ik vind het pak van Miranda het stoerst, het roodgroengeel naast de roze kerstboom van Joyce het foutst 😜, het rood van Anita in combinatie met man en vooral het verhaal het prachtigst en de groene outfit van Japke qua stijl het mooist.
  Lida en alle lezers: ik wens jullie een tevreden 2019!

 15. Echt heel leuk gedaan! Goeie actie ook 🙂
  Ik vind alle dames mooi, er is goed nagedacht over de combinaties. ik ben daar nog regelmatig mee aan het stoeien… Voor mij is Marjan favoriet al vind ik Jana het meest creatief… het jurkje/pakje van Anita vind ik ook erg mooi… kortom van elke combi zie ik wel meerdere pluspunten… Ben blij dat ik niet in jouw schoenen sta lida… Succes met kiezen (y)
  Groeten,
  Conny

 16. Jana, Joyce en Maggy zijn eigenlijk de enigen die rood en groen samen gecombineerd hebben, en dat was de opgave toch?
  Dus voor mij zijn deze dames winnaar!

 17. Leuk om alle outfits te zien. Rudy is voor mij de winnaar. De jurk staat haar prachtig. Simpel, maar toch elegant, en óók nog eens zelf gemaakt. Complimenten.
  Ook de outfit van Anita vind ik haar heel mooi staan. Een goede tweede plaats, wat mij betreft. Het is heel stijlvol en benadrukt mooi haar taille. Sterkte nog met je herstel, Anita.

 18. Wat leuk om mezelf hier terug te zien! Bedankt voor het delen van mijn blog 🙂 Ik weet alleen niet of de dames die jouw blog lezen mijn stijl ook leuk vinden ;). Dat geeft verder ook niet, ik vind het zo gaaf dat we allemaal uniek zijn en onze eigen stijl hebben. Knap lastig dan inderdaad een winnares uit te zoeken.
  Groetjes van Joyce

 19. Tja, moeilijk om te kiezen hoor.
  Ik vind Anita in het rood heel lief, Rudy op de tweede plaats in het groen. ( of samen de eerste plaats ) mag ook.
  Gr. Ria

 20. Anita in het rood is voor mij de mooiste. Ze heeft ook een super mooi figuur.

 21. Moeilijk om te kiezen. Alle dames zijn voor mij sowieso winnaars, maar er springen er voor mij twee uit. Ik vind Rudy prachtig in de mooie groene jurk, maar de outfit van Marjan is ook erg leuk en staat haar heel goed.

 22. Ik.vind Anita er prachtig uitzien.Ook Lonneke en Rudy zitten bij de top.
  Alles dames prachtig dat jullie ik gestuurd hebben

 23. Complimenten voor álle dames, maar voor mij steekt Rudy er bovenuit!

 24. Hartstikke leuk, al die foto’s van vrouwen in hun eigen kledingstijl! Ik las de oproep zelf helaas te laat, maar een volgende keer doe ik mee!
  Rudy heeft een prachtige, eenvoudige jurk gemaak ! De foto waar ik het vrolijkst van wordt is die van Joyce. Ik hou wel van haar gewaagde kleurencombi en de retro-stijl . Daar zou wat mij betreft ook wel eens een blogje over mogen gaan : hoe je retro-stijl kunt combineren met andere items die je al hebt in je klerenkast.

  1. Dank voor je reactie, Annemarie. De retrostijl, zoals Joyce die op de foto toont, is zo specifiek dat je die moeilijk kunt combineren met items uit een ander tijdperk wil het er niet ‘rommelig’ uitzien.

 25. Lieve dames, jullie begrijpen wellicht dat ik geen winnaar aanwijs, daarvoor was mijn ‘opdracht’ niet duidelijk genoeg. Maar de deelnemers kunnen genieten van jullie reacties die zeer divers zijn. En mag ik concluderen dat jullie zo’n stijluitdaging nog wel eens willen aangaan? Met hartelijke groet, Lida

Reacties zijn gesloten.