De kleur van het jaar 2019 Living Coral

Het kleureninstituut Pantone heeft Living Coral uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2019. Deze koraaltint symboliseert volgens Pantone onze aangeboren behoefte aan optimisme als reactie op de invloed van digitale technologie en sociale media.

De kleur van het jaar 2019 Living Coral
 • Om je wat op te vrolijken in deze donkere dagen geef ik je inspiratie om – als je dat nodig vindt – wat kleur aan je leven toe te voegen. Dat kan uiteraard in je kleding, maar als de kleur van het jaar Living Coral niet in je persoonlijk kleurenpalet voorkomt, ook in je interieur.

Pantone kiest de kleur van het jaar altijd in december, nadat er onderzoek is gedaan naar de kleuren die veel gebruikt worden in kunstcollecties, films, populaire reisbestemmingen en wat op de catwalks langs komt. De kleur van het jaar 2018 was Ultra Violet. In 2017 kreeg Greenery de eer. Nu is dus Living Coral de kleur van het jaar 2019

Ik verwacht dat de kleur van het jaar 2019 veel vaker in de kledingcollecties te vinden zal zijn dan Ultra Violet. Daarvan zag/zie ik deze winter maar bar weinig. Living Coral zal ongetwijfeld populairder worden. Het is een levendige kleur met een warme ondertoon. 

Is ‘warm’ één van je kleurkarakteristieken dan kun je nu al je slag slaan. Misschien in de uitverkoop, maar zeker ook in de nieuwe collecties. Deze koraaltint combineert bijzonder gemakkelijk met al je andere kleuren. En je zult hem tegenkomen van helder tot meer gedempt en van heel licht, bijna een pasteltint, tot medium. Hij kan ook iets meer naar roze of naar oranje neigen.

 • Je kunt Living Coral perfect met je neutralen, zoals olijfgroen, taupe, lichtgrijs, camel en petrol combineren.

 • Heb je een laag kleurcontrast combineer deze koraalkleur met zijn analoge kleuren roze en/of geel.

De kleur van het jaar 2019 Living Coral

Je kunt deze foto en meer inspiratie vinden op mijn Pinterestbord Living Coral

TIP: Living Coral is ook een roze die je er meteen jonger uit laat zien.

.

11 gedachten aan “De kleur van het jaar 2019 Living Coral”

 1. Hoi! Wat een mooie kleur! En als koel je kleur karakteristiek is? Heb je daar tips voor?

 2. Wat komt dát goed uit Lida!
  Ik heb nog een zijden overhemd jurk in die kleur! Zeer weinig gedragen omdat ik het te flodderig dun vind als jurkje. Gelijk naar zolder gegaan om te kijken of ik hem nog niet naar de kringloop had gebracht… hoera!
  De naaimachine erbij, een schaar en nu een top en een sjaaltje! En dat allemaal dankzij jouw nieuwsbrief!

 3. De nieuwe kleur zie je al vaak in de winkels bij de lentecollectie, maar als koel kleurtype is dit inderdaad te “flets” (zoals men dat in België zeg). Ik ben blij dat je dat in je antwoord nog eens onderstreept, Lida. Meestal ziet men de de Pantonekleuren als eerste opduiken in het voorjaar om dan weer te verdwijnen naarmate de maanden opschuiven.
  Koraal is een geliefkoosde kleur in de Amerikaanse interieurs. Zie dat bij mijn dochter die daar woont.
  Groeten,
  Diane

  1. Leuk om te weten, Diane. Je kunt die interieurs ook zien op mijn Pinterestbord Living Coral. Ik denk dat het hier in Nederland (en in België?) ook wel zal aanslaan.

 4. Voor mij ongeschikt. Ik ben benieuwd welke koele kleuren het beeld gaan bepalen.

  1. Volgende week zie je dat, Ger. Dan maak ik een bericht over de andere Pantone trendkleuren.

Reacties zijn gesloten.