Je kunt soms een dessin als een effen kleur beschouwen

Kijk eens met andere ogen naar een dessin. Dat biedt namelijk kansen voor nieuwe kledingcombinaties.

Een dessin als een effen kleur beschouwen

Na een kleuradvies wil je in je enthousiasme meteen je garderobe grondig aanpakken. Alles wat niet de juiste kleur heeft uit je kledingkast verwijderen. Dan kom je tot het besef ‘en hoe nu verder?’ Wat volgt is een gevoel van vertwijfeling, want je kunt toch niet alle kleding die op de stapel ‘fout’ ligt wegdoen? Dan hou je toch niets over? Herken je dit?

Mijn advies ‘doe het stap voor stap’. Het duurt twee jaar voor jij je garderobe helemaal ‘op kleur’ hebt. Je hoeft niet alles in een keer weg te doen. Ik laat je hier zien dat je een kledingstuk, waarvan je op het eerste gezicht misschien denkt dat het niet in je kleurenpalet zit, zo kunt combineren dat het wel bij je kleuren past.

Een dessin als een effen kleur beschouwen – Dessins en patronen die wegvallen als je door je wimpers kijkt, kun je als een effen kleur beschouwen. Onderstaande rok heeft een dessin waarbij dit het geval is. Hetzelfde effect heb je bij een klein pepitaruitje, een patroon met fijne lijntjes of een klein bloemetjesdessin (millefleur).

Een dessin als een effen kleur beschouwen

Dezelfde rok driemaal anders -Bovenaan dit bericht zie je dat minimaal  drie kleurtypes deze rok kunnen dragen. Wel op een andere manier gecombineerd.

Je hoeft je dus niet te focussen op de exacte kleuren die in dit dessin voorkomen (helder smaragdgroen, marineblauw en wit). Het groen in dit dessin is de enige echte kleur (een basiskleur) en het wit en marineblauw zijn neutralen. Het felle groen wordt getemperd door de neutralen. Dat zorgt ervoor dat het een enigszins grijsgroene rok wordt. En je hem dus rustig kunt combineren met jouw beste kleur roze (of een andere basiskleur) en zijn monochrome ‘zusjes’ groen die in jouw Personal Color Card zitten.

Draag je er een wit shirtje op en/of witte sneakers onder dan zal de rok lichter van kleur worden, omdat je het wit in het dessin naar voren haalt. Doe je dit met marineblauw dan wordt hij dieper van kleur. Zo kun je dus niet alleen een dessin als een effen kleur beschouwen, maar ook manipuleren.

Lees ook:

2 gedachten aan “Je kunt soms een dessin als een effen kleur beschouwen”

Reacties zijn gesloten.