Gebruik de kleur van je haar om het perfecte dessin te vinden

Jouw haarkleur geeft je een handvat om anders naar een dessin te kijken en kan je helpen bij het maken van kledingcombi’s die je fantastisch staan

Gebruik de kleur van je haar om het perfecte dessin te vinden

Jouw haarkleur is de perfecte aanvullende kleur van je huid. Als je de kleur van je haar herhaalt in je kleding maak je meteen een harmonieus plaatje van jezelf. Dat kan in een broek zijn of een jurk, maar ook in een dessin. Het is een gemakkelijke manier om een dessin te kiezen dat je niet alleen perfect staat, maar ook gemakkelijk combineert met de rest van je kleding.

Hieronder zie je dat niet alleen de kleur van het haar in het dessin zit, maar dat ook de diepte van de kleuren klopt. Dat is op de zwart-wit foto goed te zien.

Als het dessin past bij de kleur van het haar, zal het ook bij jouw persoonlijk kleurenpalet passen. Zo kun je heel gemakkelijk een dessin als uitgangspunt nemen om steeds andere combinaties te maken. De start voor een kleine garderobecapsule 😉

Een dessin dat ook gemakkelijk combineert met de rest van je kleurenpalet

Kies altijd een dessin waarin tenminste één kleur zit die overeenkomt met de kleur of de diepte van je haar. Asblond haar heeft geen echte kleur, is dat bij jou het geval gebruik dan de diepte van je haarkleur. Lees ook De twee beste neutralen om een gaderobecapsule mee te maken

De kleurhoogte van asblond haar kan gaan van heel donker, zodat je van zwart haar spreekt, tot antracietgrijs. Hieronder zie je drie voorbeelden waarbij de kleur en/of de diepte van de haarkleur in het dessin van de jurk voorkomt. Heb je donker haar dan kan dat dus zwart, antracietgrijs, maar ook donkerblauw of diepbruin zijn. De rode haarkleur komt terug in het dessin en, als je een zwart-wit foto van haar zou nemen, zie je dat de diepte van het dessin ook klopt.

Ook als je grijs haar hebt kies je een dessin waar grijs in voorkomt.

5 gedachten aan “Gebruik de kleur van je haar om het perfecte dessin te vinden”

 1. Het gaat over de A lijn rok. Kan die ook dik maken en wat kun je daar aan doen. U heeft vast een oplossing.

  1. Elke kleding kan je dik maken als het niet voor jou geschikt is
   Kan met je body/lichaamstype te maken hebben
   De stof keuze
   De lengte
   En waar je het mee combineert

   Heb je al gekeken in een van de eerder blogs van Lida over ( A lijn) rokken ?

 2. Ik heb “kleurloos” haar en heb een hoge balans. In principe was mijn haar zo donker dat zwart prima ging. Nu ik wat grijzer begin te worden, wordt mijn haar lichter, ik Heb hier nog niet de juiste tint bij gevonden.
  Ik vind dat dessins mij beter staan in een broek oid. Ik zie dat je ook daarvoor uitgaat van de haarkleur. Dat ga ik zeker eens proberen. Bedankt weer voor je altijd informatieve blog!

Reacties zijn gesloten.