Een dessin in een neutrale kleur maakt je outfit interessanter

Een kleine aanpassing kan je outfit meteen minder doorsnee maken. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Heel eenvoudig met een top of sjaal waarvan het dessin bestaat uit neutralen. 

Een dessin in een neutrale kleur maakt je outfit interessanter

Als een kledingcombinatie bestaat uit kleuren die wat de diepte betreft dicht bij elkaar liggen – je hebt daarbij ook een laag kleurcontrast in je uiterlijk – dan kun je met een dierenprint of een zwartwit dessin die combinatie wat spannender maken. Ook als je graag in neutralen gekleed gaat kun je deze tips gebruiken.

Hierboven zie je een ‘voor en na’ voorbeeld van wat een dessin in neutrale kleuren kan doen. De outfit aan de linkerkant heeft een laag licht-donker contrast, de kleuren van de blazer en de broek  zijn bijna even licht van kleur. Er ontbreekt dus ‘diepte’ tussen de kleuren onderling en dat kan heel ‘vlak’ overkomen.  Als jij met je blonde of grijze haar daarbij ook nog eens een laag licht-donker contrast in je uiterlijk hebt wordt dat effect alleen maar sterker.

Met een dessin in een neutrale kleur kun je dat licht-donker contrast iets hoger maken. Het wordt een interessanter plaatje en dat heeft ook effect op jouw uitstraling. Wees als licht kleurtype niet bang dat het dessin te donker voor je is. Want neutrale dessins springen niet in het oog, dat doet het roze van de blazer wel. Je ziet dat het roze ook wat intenser van kleur wordt. Natuurlijk kies je als licht kleurtype niet voor een heel donker dessin.

Een dessin in een neutrale kleur maakt je outfit interessanter
Een laag licht-donker contrast wordt iets hoger en de outfit interessanter.

Een dessin in een neutrale kleur:

  • Ook als zwart niet in je kleurenpalet zit ‘mag’ je een zwartwit dessin rustig gebruiken. Zwart met wit geeft namelijke grijs, kijk maar eens door je oogharen. Overheerst het wit in het dessin dan zal dat grijs lichter worden. En omgekeerd als er meer zwart in het dessin zit wordt het donkergrijs.
  • Een sjaal of topje met een dierenprint kan zowel zwart met wit zijn (zebra) als bruin. Kies wel de kleur bruin die bij de ondertoon van je huid past. Dus een warm of koel bruin.
  • Het dessin mag niet te groot en te opvallend zijn. Het motief/printje moet niet los staan, de printjes moeten in elkaar overvloeien. Ook hier kun je door je oogharen kijken of dat het geval is. Bij de sjaal en het shirtje onderaan dit bericht zie je wat ik daarmee bedoel.

 

Een dessin in een neutrale kleur maakt je outfit interessanter

Hier zie je dat Ellena Galantgirl (altijd leuke combinaties) de sjaal gebruikt om de monochrome kleuren van haar trui en jas wat meer pit te geven.

Ook een accessoire, zoals een riem of een tas in een neutraal dessin, kan je outfit upgraden. Wees niet te braaf is mijn advies, maar bedenk wel dat zo’n riem de aandacht naar je taille trekt. Is dat je slankste punt? Doen!

 

Clutch

Riem 

Blouse

Shirt

Overige kleding vind je hier

4 gedachten aan “Een dessin in een neutrale kleur maakt je outfit interessanter”

  1. Goedemorgen Lida,
    Wat een heerlijke blog heb je weer! Ik vraag me af of dat shirt onderaan ook geschikt is voor een uitgesproken wintertype? Omdat er zwart inzit twijfel ik.
    Dank je wel voor al je leerzame blog.

  2. Wat een leuke blog. Geeft inzicht. Ik draag weinig print maar zie nu hoe een outfit ervan opknapt.

Reacties zijn gesloten.