Laat je slanke punten altijd zien

Vrouwen hebben de neiging zich te focussen op die punten van het lichaam waar ze niet tevreden over zijn. Door die minpunten te verbergen vergeten ze vaak de pluspunten te accentueren.

Laat je slanke punten altijd zien

Danny mailt: Beste Lida, ik ben 42 jaar, 1.63 cm en vrij geblokt. Ik heb geen grote borsten maar wel stevige bovenarmen en schouders. Wat kan ik het beste dragen? Ik heb zelf een voorkeur voor kragen en een V-hals en een normale korte mouw of een hele lange mouw tot de pols. Verder heb ik een normale taille maar dikke bovenbenen, met name aan de binnenkant.

Je beschrijft jezelf als ‘vrij geblokt’ terwijl ik zeker weet dat onder die wijde bloes een duidelijke taille schuilgaat. Door die taille te negeren (#3) doe jij jezelf tekort en maak je van jezelf een ‘baksteen’ (zoals Trinny & Susannah dat zo ‘liefdevol’benoemden).

Laat je slanke punten altijd zien – Je slanke punten verbergen is voor iedere vrouw een doodzonde, maar met name voor vrouwen, zoals jij, die in het bezit zijn van vrouwelijke rondingen. Laat dus altijd je slanke punten zien. Jouw slanke punten zijn je polsen, je enkels én je taille. Je verbergt ze allemaal door een broek die te lang is en in plooien hangt, door mouwen die over je polsen hangen en een te wijde bloes op taillehoogte.

 

Laat je slanke punten altijd zien

Je kleding zal altijd te lang zijn. De confectie gaat immers uit van een lichaamslengte van 170 -172 cm. Alle vrouwen die korter zijn dan die 170 cm zullen in meer of mindere mate last hebben van te lange kleding. Wil je er goed uitzien dan ben je het aan jezelf verplicht je broeken en mouwen altijd korter te (laten) maken.

Een V-hals is een goed idee, omdat die het oog leidt naar je taille. Driekwart mouwen, die je bovenarmen bedekken en je slanke onderarmen laten zien, hebben als bijkomend effect dat je benen (en dus jij) langer en slanker lijken. Lees daarvoor mijn bericht De ideale mouwlengte erop na. Een broek met een rechte pijp zal je bovenbenen meer in balans brengen met je slanke onderbenen. Draag rokken op knielengte om die fraaie onderbenen van je te laten zien! En ga op zoek naar licht getailleerde tops en jurkjes.

Mijn laatste tip: jouw leuke rode laarsjes leiden het oog naar beneden en als je langer wilt lijken kun je deze opvallende kleur beter zo hoog mogelijk dragen. Bijvoorbeeld in de vorm van een halsketting of in het dessin van je top. Ook grote kleurovergangen (zie rode lijnen) hebben een verkortend effect. Monochrome kleurcombinaties laten je langer en slanker lijken.
En nogmaals laat je slanke punten altijd zien!

Lees ook:

Kijk ook eens op mijn Pinterestbord De korte vrouw