Zo camoufleer je een trommelbuikje

Gaan bij jou de extra kilo’s als eerste op je maagstreek zitten? Dit hoog gedragen buikje kun je gemakkelijk camoufleren met deze trucs

Weet je dat we wel 10 tot 20% minder eten in een warme zomer? Dat las ik vorige week in de krant. En dat we daardoor ongemerkt een paar kilo afvallen? Dat vind ik nog eens goed (komkommer-)nieuws voor mijn trommelbuikje.

Weet je dat we wel 10 tot 20% minder eten in een warme zomer? Dat las ik in de krant. En dat we daardoor ongemerkt een paar kilo afvallen?

Ik had al vroeg een ’trauma’ over mijn trommelbuikje, durfde als tiener amper een bikini te dragen. Als ik nu foto’s uit die tijd zie denk ik, waar maakte ik mij toch zo druk over. Dat fenomeen kennen we allemaal wel. Als je jong bent en onzeker wil je, om erbij te horen, zo graag het perfecte lichaam.

Een feit is dat met mijn H-silhouet de extra kilo’s zich als eerste nestelen op mijn maagstreek. Dit hoog gedragen trommelbuikje kan uitgroeien tot een buik die voor je borsten uitsteekt. Dan krijg je het zogenaamde O-silhouet. Nu kan ik (en moet ik wel op mijn leeftijd) prima met mijn trommelbuikje leven, want ik ken inmiddels de trucjes om dit probleemgebied aan het oog te onttrekken. Voor wie de camouflagetrucjes nog niet kent:

  • Verleg de aandacht naar de punten waar je wel trots op bent. Dit doe je met een hoog gedragen opvallend accessoire of een interessante kleur dicht bij je gezicht.
  • Draag een donkerder top onder een lichter en open gedragen jasje of vest.
  • Tops met een printje of draperingen verdoezelen/verhullen vetrollen.
  • Kies rokken en broeken zonder tailleband. Als de tailleband lekker ruim zit, zakt je buik erin weg en puilt hij er niet overheen.
  • Draag jurken die gemakkelijk over je buik glijden en er niet op blijven hangen. Probeer eens een empirejurk .
  • Draag taillehoge slips die niet knellen. Zo voorkom je het muffintop-effect, waarbij er vetrollen ontstaan boven je onderbroek die je dikker laten lijken dan je bent.

Zo camoufleer je een trommelbuikje

2 gedachten aan “Zo camoufleer je een trommelbuikje”

Reacties zijn gesloten.