Zo camoufleer je een buikje – twee soorten buikjes

Met de juiste kleding kun je een buikje prima verbloemen. En als je hem niet ziet denk je er niet meer aan en kun je je richten op belangrijker zaken.

Twee soorten buikjes - stijlmiddelen

Niet getreurd als de paar extra kilo’s zich op je buik hebben genesteld. Met de juiste kleding vallen die niet meer op. Kijk eerst welk buikje jij hebt, want er zijn twee soorten buikjes en elk buikje heeft iets anders nodig.

Zo camoufleer je een buikje:

  1. Het buikje dat meteen onder de navel begint en waarop met name bij het X-silhouet het overgewicht als eerste gaat zitten. Je taille blijft je sterke punt. Kies dan ook voor een top met een schootje (peplum) of een iets wijdere blouse die je met een smal riempje/ceintuurtje insnoert. Een mouw die eindigt bij je taille zal je slanke punt nog eens extra benadrukken
  2. Het trommelbuikje: de extra kilo’s manifesteren zich het eerst op de maagstreek. Het is een hoog gedragen buik en voor het O-silhouet een vertrouwd verschijnsel. Maar ook het iets molliger H-silhouet , het V-silhouet en het 8-silhouet kennen dit trommelbuikje Steekt je buik niet voor je borsten uit dan kun je kiezen voor een tuniek of – wat nu zo in de mode is – een overhemdblouse die je over je broek draagt. Komt je buik voorbij je borsten, dan is een blouson top het aangewezen kledingstuk. De band onderaan de top sluit mooi aan op je heupen en accentueert je slankste punt. Om je bovenlichaam niet onnodig breder te laten kijken kies je voor een slanke mouw. Zo camoufleer je een buikje.

twee soorten buikjes- stijlmiddelen