Trendy kleurencombinaties voor jouw kleurtype

Heb je soms zo je twijfels bij nieuwe kleuren? Of ze je wel staan en hoe je ze in je bestaande garderobe kunt integreren? Ik laat je zien hoe je met trendy kleurencombinaties voor jouw kleurtype kunt maken.

Trendy kleurencombinaties voor jouw kleurtype

Weinig tekst deze keer, want de voorbeelden moeten voor zich spreken. Als eerste toasted almond. Dit is een neutrale kleur die je veel zult tegenkomen. Je kunt hem warmer maken met bijvoorbeeld tangerine (oranje) en koeler met aquamarine (lichtblauw). Je ziet dat je Toasted almond ook in een diepere variant voor je schoenen of broek kunt kiezen. Misschien heb je nog een taupe of beige broek/jasje/rok die ook prima combineert met deze kleuren. Zo maak je met kleine aanpassingen je kleding weer helemaal up to date maken.

Trendy kleurencombinaties voor jouw kleurtype

Het goede contrastniveau van je kleding is minstens zo belangrijk als de juiste ’temperatuur’ (koel of warm) van je kleding.

Trendy kleurencombinaties voor jouw kleurtypeZo maak je ook trendy kleurencombinaties voor jouw kleurtype – Als je mijn blog al langer leest ken je dit plaatje. Hieronder nog een keer om je te laten zien dat je een willekeurige outfit (die jij leuk vindt) op deze manier kunt vertalen naar de trendkleuren, maar ook naar je eigen kleurtype.

Trendy kleurencombinaties voor jouw kleurtypeTrendy kleurencombinaties voor jouw kleurtypeHierboven zie je dat het voor jouw kleurtype veel uitmaakt hoe jij de trendkleuren toepast. Gebruik je een kleur alleen voor je accessoires of koop je een broek in een trendy kleur.

Gebruik altijd je Personal Color Card en je Persoonlijke Stijlmap om die kledingcombinaties samen te stellen die ‘de beste versie van jezelf’ naar voren halen.

Op mijn Pinterestborden vind je inspiratie.

6 gedachten aan “Trendy kleurencombinaties voor jouw kleurtype”

 1. Beste Lida,
  met heel veel plezier lees ik je wekelijkse nieuwsbrief en volg ik je op Pinterest. Ik ben geanalyseerd als een koel type, middenkleuren met een koel zilveren ondertoon ( vroeger als een zomer, maar nu een tussentype koel) mijn contrastwaarde is voor de huid, medium/licht. Ogen, donker. Haar donkerder (grijs) en haarschaduw medium. verder zie ik mijn palet staan contrastrerend en licht medium. ik weet niet wat daar mee bedoeld wordt.
  In september trouwt onze zoon en wil ik er natuurlijk mooi uit zien. Waar moet ik op letten als het gaat om een basiskleur jurk en bijpassende accessoires? moet het dan niet te contrasterend zijn?

  met vriendelijke groet,
  Eline

  1. Beste Eline, ook ik weet niet wat daarmee bedoeld wordt. Ik adviseer je terug te gaan naar jouw kleurconsulent en haar/hem nog een keer om uitleg te vragen en je vraag voor te leggen. Groeten, Lida

 2. Dag Lida,

  Hartelijk dank voor de gezellige ontvangst en je advies.
  Ik herken mezelf echt weer met deze kleuren, fijn!
  Ik zit alles een beetje te herkauwen en bekijken. En ben mijn kast aan t opruimen. Dat geeft rust en overzicht zeg

 3. Beste Lida,

  Toen ik voor het eerst de lentekleuren 2015 zag, was ik in eerste instantie helemaal niet enthousiast. Voor mij als helder-koel kleurtype leken de kleuren niet passend in mijn kleurpalet. Nu denk ik dat classic blue en scaba blue mij wel zullen staan en ga ik kijken hoe ik deze kleuren kan combineren met andere kleuren op mijn colorcard.
  Ik heb er nog steeds veel plezier van dat ik bij jou ben geweest voor een kleur- en stijladvies.
  Groeten,
  Marieke

  1. Classic blue combineert ook perfect met een bretons streepje, Marieke! Als jij er dan als accentkleur helderrood bij draagt, heb je al een hoog contrast. En dat is belangrijk voor jou als helder type. Fijn om te lezen dat je plezier hebt van mijn adviezen. Groeten, Lida

Reacties zijn gesloten.