Een outfit met een laag kleurcontrast hoeft niet saai te zijn

Met een laag kleurcontrast in je uiterlijk ben je op je mooist als je het aantal kleuren in je outfit beperkt. Dan komt niet eerst je kleding binnen en daarna pas jij.

Een laag kleurcontrast hoe ga ik hiermee om
Jessica mailt: Ik heb totaal geen gevoel voor stylen helaas. Ik heb een laag kleurcontrast in mijn uiterlijk en dan adviseer je mij monochrome en analoge sets. Hoe stijl ik dit af met welke accentkleur? Die mag normaal gesproken toch heftiger zijn dan basiskleuren? Of moet ik dan ook in dezelfde kleurfamilie blijven? Dan wordt het toch saai met eenzelfde kleur tas, schoenen of oorbellen?

Dit krijg ik vaker te horen. Dat mijn advies – om bij een laag kleurcontrast in je uiterlijk niet teveel kleuren tegelijk te dragen – op het eerste gezicht ‘saai’ lijkt. Dat hoeft het echt niet te zijn.
Om je geheugen even op te frissen- vrouwen (en mannen, die krijg ik steeds vaker voor een KLOA) met een laag kleurcontrast hebben hooguit één echte kleur in hun uiterlijk. Dat is de kleur van hun ogen. En als ze bruine of grijze ogen hebben, zijn er enkel neutrale kleuren (non colors) in hun uiterlijk aanwezig. Want hun haarkleur is asblond, donkerbruin of grijs. En dat zijn ook neutrale kleuren.
Zij komen het best tot hun recht in een outfit met een laag kleurcontrast. Dat kan een kledingcombinatie zijn die bestaat uit monochrome kleuren of twee analoge kleuren. Daarbij kunnen altijd neutralen gedragen worden, die beïnvloeden het kleurcontrast niet. Het gaat erom het aantal basiskleuren in de outfit te beperken. Bovenaan dit bericht zie je dat je zelfs met één of twee neutralen en één basiskleur al een leuke zomerse outfit kunt maken. Let daarbij ook op de accessoires, zoals de schoenen, die de outfits net wat extra’s geven.

Een outfit met een laag kleurcontrast hoeft niet saai te zijn

Zo kun je een outfit met een laag kleurcontrast interessant maken:

  • Denk bij neutralen niet meteen aan zwart en grijs, want een neutraal kan ook een kleur hebben. Lees  Zo wordt een basiskleur een neutraal 
  • Voeg een accentkleur toe in de vorm van accessoires. Een accentkleur mag iets afwijken van de kleuren in je kleurenpalet.
  • Een kledingstuk met een dessin kan het uitgangspunt zijn voor een outfit met een laag kleurcontrast. Op voorwaarde dat er maximaal drie basiskleuren in het dessin zitten. Waarvan één basiskleur slechts 10% van het dessin uitmaakt. Je draagt dit kledingstuk onder een blazer of vestje in een effen basiskleur die ook in het dessin voorkomt en op een broek/rok in een neutrale kleur die in je Personal Color Card voorkomt.
  • Als je helemaal gekleed gaat in neutralen (denk bijvoorbeeld aan een jeans met een blauw-wit gestreept shirtje) dan kun je met een pop of color in de vorm van een sjaal, tas en/of schoenen er toch een interessant geheel van maken.
Een outfit met een laag kleurcontrast hoeft niet saai te zijn

Lees ook:

2 gedachten aan “Een outfit met een laag kleurcontrast hoeft niet saai te zijn”

Reacties zijn gesloten.