Een huid met een kleur vraagt om kleur

Je huid kan neutraal zijn, maar ook een opvallende kleur hebben. Dan kun je denken aan een rode of gele huid. Belangrijk is om de kleur van je huid mee te nemen bij het samenstellen van je outfit.

Een huid met een kleur vraagt om kleur

Een opvallend rode huid kan bijvoorbeeld ontstaan door couperose of rosacea. Een gele huidtint komt vaak voor bij vrouwen met roots in Indonesië, Afrika of Azië. En ook sproetjes kunnen een opvallende kleur aan de huid geven. Hieronder zie je het verschil in huidtinten.

 

Een huid met een kleur vraagt om kleur

een huid met een kleur

Een huid met een kleur vraagt om kleur

neutrale huid

De kleur van je huid valt als eerste op – Ik merk dat vrouwen met een rode of gele huid vaak de neiging hebben zich helemaal in neutralen te kleden. Als je met een rode of gele huid alleen in neutralen gekleed gaat, zal de kleur van je huid als eerste opvallen. Wil je dat niet, draag dan altijd een kleur!

Een kleur die je goed staat, zal je huidkleur verzachten. Zelfs een top of sjaal in de voor jou goede kleur rood, kan de roodheid in je gezicht neutraliseren. Probeer het maar eens uit.

Een gele huid ervaren we als warm – dit noemen we de boventoon – maar heeft juist vaak een koele ondertoon. Warme kleuren flatteren niet, maar koele kleuren staan juist heel mooi.

Bron foto Vijf eeuwen migratie

Een huid met een kleur vraagt om kleur:

Dit is een voorbeeld van een huid met een warme boventoon en een koele ondertoon (ook te zien aan het koele grijze haar). De gele huid valt als eerste op bij deze neutrale kledingkleuren. Ik verwacht dat bij een cyclaamroze top haar ogen en mooie grijze haar als eerste de aandacht zullen trekken. Wat denk jij?

De kleur van je huid bepaalt mee hoe hoog het kleurcontrast in je uiterlijk is en daarmee hoeveel kleuren jij tegelijk kunt dragen om er op je best uit te zien. Lees mijn blog Zo hoog kan het kleurcontrast in jouw kleding zijn  

Bij vrouwen met donkerbruin haar en bruine ogen (allebei neutralen) kan het geel van de huid de enige kleur zijn. Is dit bij jou ook het geval, dan heb je een laag kleurcontrast en ben je op je mooist in één basiskleur. Maar ook in twee analoge kleuren en als je een neutraal combineert met monochrome kleuren of twee analoge kleuren.

De complete gids voor kleurcombinaties, in vier afleveringen (2)

Meer lezen?:

 

BewarenBewaren

2 gedachten aan “Een huid met een kleur vraagt om kleur”

 1. Vanochtend, zoals altijd, jouw nieuwsbrief gelezen. Dit is inmiddels mijn zondagochtend-ritueel geworden:)

  Je verwijst naar de site van Jetske Ultee v.w.b. de verzorging van rosacea en couperose. Mijn ervaring is dat anti-biotica e.d. slechts even werkt om de klachten vervolgens te verergeren.

  Ik ben in 2016 écht verlost van mijn rosacea, door Rositta Kaijser van http://www.rosittakliniek.nl. Ik ben zelf schoonheidsspecialiste en verwijs mensen met rosacea en acné altijd door naar Rositta. Ik weet hoe vreselijk onzeker je kunt worden van rosacea (en acné) en ik gun iedereen de opluchting dat iemand je écht kan helpen. Heb je rosacea, twijfel dan niet en neem contact met haar op. En nee, ik heb geen aandelen:)

  By the way: ik ben in augustus 2015 bij jou geweest voor een kleur- en stijladvies en ik ben er nog steeds heel erg blij mee, bedankt daarvoor!
  Hartelijke groet en nog een fijne zondag, Anke

 2. Sinds korte tijd ontvang ik je nieuwsbrief. Erg leuk om te lezen en inspirerend.
  Ik heb ook altijd couperose gehad totdat ik ongeveer 6 jaar geleden met de Paleo leefstijl in aanraking kwam. Door in grote lijnen(niet teveel vlees en geen bewerkte voeding) dit op te volgen is mijn huid heel veel rustiger geworden. De adertjes verdwenen vrijwel helemaal.Ongelofelijk!

Reacties zijn gesloten.