Een kokerrok voor je bodytype draag je zo

Een kokerrok, ook wel een recht rokje en pencil skirt genoemd, moet iedere vrouw in haar basisgarderobe hebben. Al moet je wel een paar zaken in de gaten houden.

Een kokerrok voor je bodytype draag je zo

Regels zijn er om doorbroken te worden – Een kokerrok is een kledingstuk dat iedere vrouw in haar kast moet hebben. Al is je verteld dat jouw figuur niet geschikt is voor een kokerrok, ook jij kunt er elegant in uitzien. Je moet alleen weten hoe je hem het beste kunt dragen.

Zo draag je een kokerrok voor je bodytype:

Het 8-silhouet – voor jou, met je rechte en hoge heup, is de kokerrok een ideaal kledingstuk. Je hebt een lage balans met in verhouding brede heupen en een smaller bovenlichaam. De kokerrok moet niet te nauw en te recht zijn. Hij mag naar de knie iets toelopen. Kies voor je rok een donkerder/minder opvallende kleur/dessin dan je top en blijf ver van glanzende stoffen (glad leer hoort daarbij!) en stoffen met textuur. Gladde stoffen, zoals wol en katoen, staan het mooist. Combineer een kokerrok voor je bodytype altijd met een top die volume toevoegt ter hoogte van je borsten en/of je schouders rechter en breder laat lijken. Draag de top over je rok en vergeet niet je taille te accentueren.

Een kokerrok voor je bodytype draag je zo

Het A-silhouet – hoe draag je een kokerrok als je altijd gezegd is dat dat voor jouw figuur niet geschikt is? Je hebt evenals de Acht een lage balans. Je kunt daarom de tips voor het 8-silhouet volgen. Ook jouw rok moeten glad over je heupen vallen en aan de zoom iets nauwer worden. Doe je dit niet dan lijk je zwaarder dan je bent. Laat de rok bij de zoom zonodig iets innemen. Een centimeter aan elke kant (4 cm nauwer in totaal bij de zoom) heeft zo’n groot effect dat je die moeite echt moet nemen. Lees mijn berichten Een kleine verandering een groot effect. Draag er een top bij die je schouders breder laat lijken. Draag de top over de rok en laat hem eindigen net boven het breedste deel van je heupen. Accentueer je taille met een riempje. Draag de rok op knielengte, niet korter!

Zo draag je een kokerrok voor je bodytype?

Bron

Het X-silhouet – jij hebt het perfecte figuur voor een kokerrok. In een kokerrok komen jouw slanke taille en rondingen prachtig uit. De rok moet mooi aansluiten, maar ook niet zo nauw zijn dat jij je er niet in kunt bewegen. Zorg ervoor dat de tailleband op of net onder je navel zit en combineer hem met een top die je glad in je rok draagt. Zo komt je zandloper-figuur mooi uit.

Zo draag je een kokerrok voor je bodytype

Caro Emerald

Het O-silhouet – ook jij kunt prima een kokerrok dragen. Kies hem in een stevige stof (liefst met een klein percentage elasthan) die ervoor zorgt dat je buik in bedwang wordt gehouden. Je draagt hem tot op navelhoogte of zelfs iets hoger. Combineer hem met een wijde, recht vallende top die gemakkelijk over je trommelbuik valt. Draag er een iets getailleerd jasje met een duidelijke schouderlijn (schoudervullingen!)of een vest met opstaand boordje bij. Accentueer je fraaie benen met een elegante pump.

Zo draag je een kokerrok voor je bodytype

Het H-silhouet -wil jij met je rechte heup wat meer het zandloperfiguur krijgen, zorg dan voor zijzakken in je kokerrok. Maar ook een eenvoudige gladde kokerrok staat je prachtig. Kies een stof met een dessin, wat textuur of een opvallende kleur. Ook glad leer is een optie voor je. Combineer je kokerrok altijd met een top zonder toeters of bellen. Eenvoud is het sleutelwoord. Laat je mooie benen zien, draag hem op kniehoogte.

Zo draag je een kokerrok voor je bodytype

Bron

Het I-silhouet – Hoe draag jij een kokerrok met jouw jongensachtige figuur? Het is belangrijk dat jouw kokerrok welvingen op heuphoogte suggereert. Dat kan door gebruik van plooitjes/rimpels op heuphoogte, zakken in de zijnaad enz. Maar ook een dikkere stofsoort kan dat effect geven. Dessins met bijvoorbeeld een horizontaal (streep-)effect. Combineer een kokerrok voor je bodytype met een top met ruches op borsthoogte en een aangerimpelde mouw.  Een (los) schootje geeft je rondingen waar die niet zijn.

Zo draag je een kokerrok voor je bodytype

Het V-silhouet – ook jij hebt smalle rechte heupen die rondingen ontberen. Je kunt de tips voor het I-silhouet en het H-silhouet toepassen (schootje, textuur, horizontaal dessin, zaken op heuphoogte, opvallender kleur), maar combineer een kokerrok voor je bodytype altijd met een top die je schouders minder breed laat lijken. Zoals een eenvoudige overhemdblouse die je tot aan je borsten open draagt. Of een top met een V-hals die volume toevoegt op heuphoogte.

Hoe draag je een kokerrok zodat hij past bij je bodytype?

De kleding bovenaan dit bericht vind je bij Ulla Popken, Peek en Cloppenburg en  hier

 

7 gedachten aan “Een kokerrok voor je bodytype draag je zo”

  1. Ha Lida ,ik zou ook weer graag zo”n leuke koker rok gaan dragen, met een beetje dikkere panty of denk jij toch beter van niet voor mij? warme groet , Hetty

    1. Waarom niet, Hetty? Met kousen en schoenen in dezelfde kleur en een opvallende top kun jij als volle Acht die kokerrok ook prima dragen. Mhg, Lida

  2. Hartelijk bedankt Lida voor al die bruikbare adviezen. Het is inmiddels 4 maand gelden dat ik een kleur- en stijladvies heb gedaan en ik heb mijn garderobe aangepast. Ook mijn omgeving ziet de verbetering en ik krijg regelmatig spontane complimenten. W.b.een top op een rechte rok heb ik nog een vraag. Als ik de rok op knielengte draag, hoe lang kan de top dan maximaal zijn? Een vriendelijke groet, Janny

  3. Hallo Lida, met zeker 6 kokerrokken in de kast: dank voor dit item. Als X met een buikje kom ik er niet goed uit. Een top of blouse in de rok vind ik niet mooi (wordt mijn buik te zichtbaar) en erover wordt tuttig, of te recht. Heb je nog een suggestie (buiten het jasje met schootje, want die heb ik)? Dank bij voorbaat.

  4. Zie mijn voorbeeld bij de Acht, Yvon. Dat kun je ook met een blouse en vestje doen. Mhg, Lida

Reacties zijn gesloten.