Een lang vest draag je zo voor jouw bodytype

Lange vesten zijn comfortabel en gemakkelijk te combineren. Maar pas op, het komt wel precies hoe je ze draagt en welk model je kiest.

Een lang vest draag je zo voor jouw bodytype

Vorige week heb ik een prachtig lang vest gekocht, waarna hij die niet genoemd wil worden opmerkte ‘hoeveel heb je er nu hangen’? Geloof me, al ben ik gek op deze lange vesten, ze zijn nog op één hand te tellen. Maar zijn vraag heeft me wel aan bet denken gezet en geïnspireerd tot dit blog.

Het komt nogal precies hoe je een ze draagt, want ze kunnen ook vormenloos en zelfs slonzig maken. Een lang vest draag je zo dat jouw bodytype tot zijn recht komt:

 • Heb je smalle of afhangende schouders vermijd vesten met een lage mouwinzet. Een hoog ingezette mouw met een kleine schoudervulling maakt het vest ‘pittiger’.
 • Heb je grote borsten kies voor vesten met weinig 
 • Vrouwen met een duidelijke taille, zoals het A-sihouet, het X-silhouet en de Acht moeten altijd hun taille laten zien. Snoer het vest in met een (smal) riempje of accentueer je taille onder een openvallend vest door een kleurverschil tussen je top en broek/rok of met een riempje.
 • Rechte vrouwen, zoals het H-silhouet en het V-silhouet, doen er beter aan hun taille te negeren. En dat is niet moeilijk met een vest.
 • Trommelbuikje? Draag een vest in een opvallender kleur over een donkerder top en broek/rok
 • Hoge heup? Draag je top altijd over je broek/rok als je het vest open draagt.
 • Ben je een korte vrouw? Maak monochrome kleurencombinaties.
 • Ben je een lange vrouw? Dan kan een lang vest ook lijzig maken. Breek je lengte door een kleurverschil tussen je top en broek.
 • Smalle heupen ten opzichte van je schouders en borstomvang? Breng de aandacht naar je onderlichaam V-silhout !
 • Heb je het I-silhouet? Snoer je vesten in met een riem. De breedte van de riem kies je bij de schaal van je lichaam en je lichaamslengte.
 • Lange vrouwen kunnen superlange vesten dragen, ben je kort ga dan niet verder dan dijbeenlengte of net boven de knie.

Een lang vest draag je zo voor je bodytype

 

3 gedachten aan “Een lang vest draag je zo voor jouw bodytype”

 1. Ha Lida , heerlijk lange vesten , zo comfortabel en warm , zijn dit weekend in Zweden bij vrienden en zijn gisteren even wezen winkelen en heb mij kunnen inhouden daar ik geen lang vest in koffertje kwijt kan en ik nooit meer een volle kast wil !! In Zweden is er trouwens genoeg keus ook voor een maatje meer , geweldig!!

 2. Een blog naar mijn hart. Ik had al 3 lange vesten en ben tot mijn schaamte deze week voor de bijl gegaan voor nog 2…..
  Een dunne van katoen met modal en eentje geheel tegen mijn figuurregels in (heb cup d/e bij verder maat 38) van zo’n modern harige stof. Ik kon de verleiding van de aaibare structuur niet weerstaan. Wel draag ik ‘m open op een donker aansluitend t-shirtje en een skinny zodat ik iets minder op een ijsbeer lijk 😉

 3. P.s. ik ben op het moment mijn kast Lida-proof aan het maken. Heel veel weggedaan en heerlijk overzichtelijk. Ik probeer jouw capsule-methode te hanteren.
  Heerlijk, al je tips napluizen.

Reacties zijn gesloten.