Een lang vest draag je zo voor jouw bodytype

Lange vesten zijn comfortabel en gemakkelijk te combineren. Maar pas op, het komt wel precies hoe je ze draagt en welk model je kiest.

Een lang vest draag je zo voor je bodytype

Vorige week heb ik een prachtig lang vest gekocht, waarna hij die niet genoemd wil worden opmerkte ‘hoeveel heb je er nu hangen’? Geloof me, al ben ik gek op deze lange vesten, ze zijn nog op één hand te tellen. Maar zijn vraag heeft me wel aan het denken gezet..

Het komt nogal precies hoe je ze draagt, want ze kunnen ook vormenloos en zelfs slonzig maken. Een lang vest draag je zo dat jouw bodytype tot zijn recht komt:

 • Heb je smalle of afhangende schouders vermijd vesten met een lage mouwinzet. Een hoog ingezette mouw met een kleine schoudervulling maakt het vest ‘pittiger’.
 • Heb je grote borsten ga voor een vest met weinig textuur
 • Vrouwen met een duidelijke taille, zoals het A-sihouet, het X-silhouet en de Acht moeten altijd hun taille laten zien. Snoer het vest in met een (smal) riempje of accentueer je taille onder een openvallend vest door een kleurverschil tussen je top en broek/rok of met een riempje.
 • Rechte vrouwen, zoals het H-silhouet en het V-silhouet, doen er beter aan hun taille te negeren. En dat is niet moeilijk met een vest.
 • Trommelbuikje? Draag een vest in een opvallender kleur over een donkerder top en broek/rok
 • Hoge heup? Draag je top altijd over je broek/rok als je het vest open draagt. Of laat je top bloezen. Ook een mid rise jeans maakt je bovenlichaam langer.

Alpacawolmix vest in meer kleuren

 • Ben je een korte vrouw? Maak monochrome kleurencombinaties.
 • Ben je een lange vrouw? Dan kan een lang vest ook lijzig maken. Breek je lengte door een kleurverschil tussen je top en broek.
 • Smalle heupen ten opzichte van je schouders en borstomvang? Breng de aandacht naar je onderlichaam V-silhouet !
 • Heb je het I-silhouet? Snoer je vesten in met een riem. De breedte van de riem kies je bij de schaal van je lichaam en je lichaamslengte.
 • Lange vrouwen kunnen superlange vesten dragen, ben je kort ga dan niet verder dan dijbeenlengte of net boven de knie.

Kort bovenlichaam? Top over broek of midrise broek

Misschien ook interessant:

Op de foto bovenaan zie je van links naar rechts : Vest 1 // Vest 2 // Vest 3 // Vest 4 // Vest 5 // Vest 6

4 gedachten aan “Een lang vest draag je zo voor jouw bodytype”

 1. Dank weer, Lida, en heel herkenbaar! Ik vind vesten altijd heerlijk zitten, maar heb altijd ruzie met het juiste model. Maar dat snap ik nu, mijn model moet passen bij afhangende schouders, een A- silhouet en een trommelbuikje. Misschien toch de vesten maar laten hangen, haha.

  1. Het A-silhouet gebruikt dan schoudervullingen en snoert het vest in met een dun riempje, Mel.
   En ………het A-silhouet heeft nooit een trommelbuikje.

 2. Hallo Lida,

  Dank voor je altijd waardevolle adviezen. ik volg ze graag op en ze werken.
  ik heb nog en vraag over hoe je een lang vest draagt bij een rok. Moet de rok er onderuit steken bv.

  Hartelijke groet,

  Carina

  1. Als je een lang vest bij een rok draagt, Carina, is het belangrijk dat het een rechte rok is, die geen volume op je heupen toevoegt. De lengte van het vest bij een rok is ook afhankelijk van je lichaamslengte en de lengte van je rok. Je kunt De regel van derden gebruiken om een harmonieus plaatje te krijgen.

Reacties zijn gesloten.