Mijn haarkleur is zo saai

Mijn haarkleur is zo saai

Margriet mailt:  Een hele tijd terug ben ik voor een kleuradvies bij jou geweest. Ik bleek een koel-gedempt (zomer)type te zijn. Nou heb ik van mezelf nogal een saaie bruinige haarkleur wat ik, toen ik bij jou was, geblondeerd had. Dat blonde staat me niet meer, want het wordt altijd oranje en soms zelfs rood en dat staat dus echt niet goed bij me. Toch zou ik het graag verven. Wat adviseer jij mij?

Mijn haarkleur is zo saai
geblondeerd haar wordt oranje

Beste Margriet, als koel zomertype heb je asblond haar dat beslist niet een ‘saaie bruinige’ kleur heeft, maar juist geweldig staat bij jouw blauwe ogen en roze beige huidtint. Maar vrouwen zijn nooit tevreden met hun eigen haarkleur, terwijl de natuur het toch zo mooi bij elkaar heeft ‘gezocht’. Koel-gedempte vrouwen hebben rode pigmenten in hun asblonde haar. Als je het dan gaat blonderen is de kans groot dat het oranje wordt. En met dat ‘rossige’ blonde haar verdwijnt de frisse uitstraling die jij van nature hebt.

Blond staat je leuk. Mijn advies aan jou is dan ook: ga terug naar je eigen haarkleur en laat er daarna door de kapper highlights in aanbrengen. Deze moeten wel ‘asblond met enige warmte’ zijn. Dus vooral geen goudtinten! Ook kun je kiezen voor een menging van asblond en zacht parelgrijs met een lichte neutrale blonde kleur. Een leuke bijkomstigheid van meerdere kleuren in je haar is dat je haar meteen ook voller lijkt. Zie de foto hieronder.

Overleg altijd met je kapper hoe je het aan kunt pakken en ga niet zelf experimenteren. Als je je haar lichter maakt, zul je wel je make-up aan moeten passen en zelfs misschien de kleur van je wenkbrauwen. En dan verander je van een koel-gedempt in een licht-koel kleurtype.

Mijn haarkleur is zo saai

 

2 gedachten aan “Mijn haarkleur is zo saai”

  1. Ik schijn een koel zomertype te zijn. Ik vond mijn ‘gewoon bruine’ haarkleur ook altijd saai, en heb het veel en vaak geverfd. Totdat ik een kapper tegenkwam die zei: wat heb jij mooi hazelnootkleurig haar! Zo kan je er ook naar kijken…. 😉 Ik onderschrijf dus Lida’s opmerking. En tegenwoordig ben ik heel blij met mijn grijsblauwe ogen en natuurlijke bruin, waar grijs doorheen komt!

  2. Bedankt voor je advies! Hier kan ik wat mee!
    Met mijn kapper heb ik afgesproken om mijn haar te kleuren met een spoeling tot het blonde er uitgegroeid is en ik mijn eigen kleur weer heb.

Reacties zijn gesloten.