Maakt dit nu echt slanker? Waar of niet waar.

Maakt dit nu echt slanker?

Er goed uitzien – ook als je een grotere kledingmaat hebt – is zoveel meer dan slank willen lijken. Maar als je toch graag slanker wilt lijken wil je misschien weten wat je voor het oog slanker maakt. Er bestaan veel wijsheden, zijn ze waar of niet waar…..

  • Zwarte kleding maakt slanker. Zwart maakt alleen slanker als het gemaakt is door bijvoorbeeld Dolce & Gabbana. Het is in de eerste plaats de snit van de kleding die slank maakt. Als het model van de kleding niet bij je bodytype past maakt het je optisch ook niet slanker.
  • Een kort kapsel laat je slanker lijken. Je hoeft je haar niet meteen af te knippen, maar ook als je het opsteekt zul je zien dat een kort kapsel dat effect heeft.
  • Als je de modetrends volgt zie je er goed uit. Niet de de mode bepaalt je uiterlijk maar jij! Je uitstraling is niet afhankelijk van je maat of modetrends, maar van de juiste keuzes. Als je weet wat je wel én beter niet kunt dragen is het niet moeilijk om er fantastisch uit te zien.
  • Een goede beha maakt slanker. Een te laag hangende of uitpuilende buste maakt je zwaarder. Als je borsten door een beha op de juiste hoogte zitten, scheelt dit kilo’s voor het oog.
  • Wijde kleding verhult overgewicht. Ook als je een grotere maat hebt moet kleding goed passen. Te strakke kleding maakt dikker dan je bent, maar ook te wijde kleding heeft dit effect. Kleding moet vorm geven aan je lichaam en je slanke punten benadrukken. Soms zit dat slanke punt net onder je borsten (zie foto).