Comfortabel naar het strand én terras

Je hebt je badpak al aan, maar wilt op weg naar het strand of zwembad er wat gekleder bijlopen. Wat kun je dan het beste als cover-up dragen.

Na het strandbezoek nog even een terrasje pakken, zonder eerst terug te gaan naar je hotel of appartement om je om te kleden. Wat ziet er dan leuk uit en is ook nog praktisch? Zodat jij je comfortabel voelt in je outfit.

Comfortabel naar het strand

Een jurk trek je gemakkelijk aan en uit over een badpak of bikini. Het grote voordeel van een jurk is dat je een natte bikini, zonder dat jij je al te veel bloot wilt geven, kunt verwisselen voor droge onderkleding. Daarna ben je weer snel klaar voor een terrasje. De jurk moet luchtig zijn en los om je lichaam vallen. Je kunt denken aan een:

  • Overhemdjurk – dit model jurk, ook wel blousejurk genoemd, kan iedere vrouw dragen. Nog een voordeel, je hoeft je zonnebril of hoed niet af te zetten als je hem, net als een jas, uittrekt. Omdat deze jurk (afhankelijk van de lengte) wat lijzig over kan komen kun je hem zonodig losjes insnoeren met een ceintuur of riempje.

  • Tuniek – dit rechte model jurk zonder knopen is bij uitstek geschikt voor een strandjurk.  Je trek hem gemakkelijk aan en uit, want de halsuitsnijding is ruim genoeg. Hij is er in allerlei uitvoeringen, van viscose tot linnen. Een aangeknipte mouw is praktischer en luchtiger dan een ingezette mouw.

Tuniekjurk viscose // Tuniekjurk linnen

Andere mogelijkheden zijn:

  • Een lange linnen broek. Je draagt hem over je bikini en combineert hem met een luchtige blouse of hemdje. Leuk om in te flaneren, maar onpraktisch als je hem over je natte zwemkleding aan wilt trekken.
  • Een korte broek – Draag je een short over je badpak dan is die gelijk je top. Met een bikini combineer je hem met een hemdje of blouse. Kijk uit naar een broek met elastiek in de taille. Die trek je niet alleen gemakkelijk aan en uit, maar zit bij 30 graden ook fijner.
  • Een sarong – ook pareo of omslagdoek genoemd. Deze grote doek kun je op talloze manieren om je heen wikkelen. Meestal wikkel je een pareo rond je bovenlichaam tot onder de armen, maar het kan ook vanaf de taille zijn. Een andere mogelijkheid is de omslagdoek van achter naar voren te slaan, over de borst te kruisen en in de nek samen te knopen. De lengte kan vanaf de enkel tot (ver) boven de knieën zijn. Het voordeel van deze ‘doek’ is dat je hem heel klein kunt oprollen. Het is misschien niet meteen het meest ideale kledingstuk om in te flaneren.

Comfortabel naar het strand of zwembad

Sarong katoen 

Praktisch gezien – Viscose blijft lang nat en de soepelheid van deze stof verdwijnt en wordt minder sterk in natte toestand. Polyester is snel droog, maar heeft als nadeel dat je snel je frisse gevoel kwijt bent. Katoen draagt lekker en neemt vocht op, maar droogt afhankelijk van de dikte niet snel. Daarentegen is linnen ideaal, want deze stof is niet alleen bijzonder duurzaam, maar ook luchtig (voert transpiratie snel af) en is niet kwetsbaar als het nat wordt. Hij wordt zelfs sterker als het nat is. Linnen is kreukgevoelig, je houdt ervan of vindt het niks.

Lees ook: Kennis van stoffen is de basis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.