De lichte kleuren, je neutralen en basiskleuren van je kleurenkaart

De kleuren van jouw persoonlijk kleurenpalet, zoals je die ziet op je Personal Color Card, zijn onder te verdelen in drie groepen. Je lichte kleuren, je neutralen en basiskleuren. En zo gebruik je ze.

Lichte kleuren, je neutralen en basiskleuren - zo gebruik je ze

Karin mailt: Op welke manier draag je neutralen en basiskleuren en accentkleuren? Kun je bijvoorbeeld een jurk of een trui in een accentkleur aan? Kun volledig in neutralen gekleed gaan? Of heb je een basis- of accentkleur nodig bij je gezicht (bv door een shirtje of sjaal)? Ik kom e.e.a. hierover tegen op je blog, maar het is me niet helemaal helder hoe dit zit.

Als je naar de kleurenkaart kijkt zie je drie groepen.  Bovenaan de lichte kleuren. Meteen daaronder de neutralen en vervolgens de basiskleuren:

  • Je neutralen gebruik je voor de basisstukken in je garderobe. Deze neutralen vormen de ruggengraat van je garderobe, je kunt ze altijd en overal dragen. Omdat ze vaak saai lijken kun je ze opfleuren met de basiskleuren en de lichte kleuren van je Personal Color Card. Vermijd het dragen van alleen neutrale kleuren als je er moe uitziet.
  • Je basiskleuren zijn de gele, rode, blauwe, groene en violette kleuren in je Personal Color Card. Zij geven kleur aan je gezicht. Je kunt van top tot teen in jouw goede tint rood/geel/groen/blauw/violet gekleed gaan, maar het ook beperken tot een shirtje/truitje dat je draagt op een neutrale kleur broek of een sjaal die je dicht bij je gezicht draagt.
Een jurk in een basiskleur met schoenen in een neutrale kleur

De koraalrode jurk is hier te koop

  • Ook kun je de basiskleuren uit je kleurenpalet gebruiken voor accenten, zoals voor accessoires of in dessins. Als jij je basiskleuren voor accenten gebruikt mogen ze best wat pittiger van kleur zijn. Accentkleuren zijn dus je basiskleuren, maar dan in een wat opvallender tint. Vandaar dat je ze beperkt tot bijvoorbeeld een halssieraad. Door een goed gebruik van je accentkleuren kun je neutrale kledingstukken gemakkelijk up-daten naar de laatste trends. Je kunt dus heel goed van top tot teen gekleed gaan in basiskleuren, maar de accentkleuren beperk je tot een paar schoenen of een tas bij bijvoorbeeld een jurkje in een basiskleur.
  • Je lichte kleuren zijn de pasteltinten van je Personal Color Card. Deze kleuren gebruik je voor bloesjes en shirtjes die je onder je neutralen of basiskleuren draagt.

Lichte kleuren, je neutralen en basiskleuren - zo gebruik je zeHeb ik je vraag beantwoord? Je kunt op mijn Pinterest meer foto’s vinden van kleurencombinaties. Groeten, Lida

BewarenBewaren

Eén gedachte over “De lichte kleuren, je neutralen en basiskleuren van je kleurenkaart”

  1. Hoi Lida,

    Hartelijk dank voor je reactie. Daarmee is inderdaad mijn vraag beantwoord!

    gr. Karin

Reacties zijn gesloten.