Zo komt je budgetgarderobe tot bloei

Zo komt je budgetgarderobe tot bloei

Je garderobe is als een bloementuin, goed onderhoud doet haar groeien en bloeien. De budgetgarderobe kun je uitbreiden met kledingstukken in andere kleuren en modellen. Als je dat slim doet zul je merken dat je ‘garderobetuin’ tot volle bloei komt.

Zo komt je budgetgarderobe tot bloei

Beschouw de budgetgarderobe als een ‘starterskit’. Verzeker jezelf ervan dat elk onderdeel van deze starterskit goed voor je werkt. Vervang de kleuren van de garderobe voor een klein budget eens door kleuren uit jouw kleurenpalet en kies modellen die jouw figuur in balans brengen en ook passen bij je persoonlijkheid.

Ter inspiratie zie je hier voorbeelden van hoe je de donkerblauwe broek (dat kan ook een donkerblauwe jeans zijn) uit de budgetgarderobe kunt combineren met kleuren die wellicht ook in jouw kleurenpalet zitten. Van warm tot koel en van helder tot gedempt, je vindt het in deze combinaties.

Zo komt je budgetgarderobe tot bloei

Ook uit een schilderij of foto kun je inspiratie halen voor een kleurencombinatie. Eén of twee neutrale kleuren mogen niet ontbreken in jouw garderobe, omdat je met een neutrale kleur meer mogelijkheden hebt. Een neutrale kleur blijft niet in het geheugen hangen, zoals een rood jasje bijvoorbeeld wel doet. Je zult dan ook niet snel de opmerking krijgen ‘heb je nu alweer die donkerblauwe broek aan’. De meest bekende kleuren zijn marineblauw, zwart, grijs, donkerbruin, kaki en taupe, maar je kunt gerust een niet teveel in het oog springende kleur als ‘neutrale’ kleur gebruiken. Op het onderste plaatje is dat bijvoorbeeld heel zacht grijsgroen.

Zo komt je budgetgarderobe tot bloei

Zo komt je budgetgarderobe tot bloeiZo komt je budgetgarderobe tot bloei

Tip: Stel jezelf bij elk nieuw aan te schaffen kledingstuk de vraag: Kan ik met dit kledingstuk en de kleding uit mijn ‘starterskit’ minimaal drie nieuwe combinaties maken?

7 gedachten aan “Zo komt je budgetgarderobe tot bloei”

 1. Hallo Lida,
  Ik heb een vraag over de basisgarderobe.
  Daar staan 2 rokken bij. Ik kan ik in de zomer bijna geen rokken/jurken dragen omdat ik lelijke benen heb en met warm weer geen dikke panty wil dragen. Hoe vervang ik dat “gat in de garderobe” het beste?
  Met vriendelijke groet,
  Thea

 2. Dankjewel Lida. Je hebt met deze voorbeelden en uitleg de garderobecapsule voor mij weer een stukje duidelijker gemaakt.
  Alleen bij de kleurencombinatie “Gustav klimt” vind ik het oranje en roze echt vloeken bij elkaar. Maar dat zal persoonlijk zijn. Het gaat natuurlijk om de inspiratie uit een afbeelding.
  Fijne Pasen!

 3. Dank je voor de weer leuke en kleurrijke informatie. Zoveel mooie combinatie’s. Prettige Paasdagen.

 4. Hallo Lida, al tijden volg ik je blog en ik leer steeds meer! Vandaag zie ik dat de kleuren van accecoires een combinatie veel spannender kunnen maken. Zelf ben ik al snel geneigd een kleur te pakken die al in de combinatie aanwezig is. Leuk!

Reacties zijn gesloten.