Dit is waarom ik mijn werk zo leuk vind

Contact

Een mooie beschrijving wat een kleur- en stijladvies met je doet, dat het niet altijd een gemakkelijke reis is, maar wel waardevol. En dit is waarom ik mijn werk zo leuk vind.

Dag Lida, Het is alweer een tijdje geleden (28 april) dat ik bij je was, maar ik wilde je graag nog laten weten wat het kleur- en stijladvies tot nu toe voor me heeft betekend. Laat ik beginnen met de meest concrete opbrengst: 2 verhuisdozen en 2 boodschappentassen vol met kleding die weggaat (of te wel 106 kledingstukken/schoenen/accessoires)…

Het was serieus even slikken nadat ik mijn kledingkast had uitgeruimd. Er hing veel minder in en ik was bang dat ik niet genoeg zou hebben om mezelf te kleden. Maar in de afgelopen weken heb ik slechts twee keer wat langer gedaan over het maken van een kledingkeuze, alle andere dagen was ik zo klaar. Dus jouw stelling dat je met minder kleding veel beter ziet wat je hebt en wat je kunt combineren, klopt echt!

Ook was het grappig om te zien dat de aanblik van mijn geopende kledingkast nu ongeveer dezelfde is als van het kleurenkaartje.

Bij de uitkomst van het kleuradvies moest ik destijds ook best wel even slikken. De natuurkleuren waar ik zelf zo van houd, moest ik gedag zeggen. Maar op verschillende manieren werd ik daarna wel bevestigd in het feit dat koelere kleuren mooier staan: mijn schoonmoeder bekende dat ze al langer dacht dat ik beter af zou zijn met een ander kleurenpalet, de kapper zei: áls ik je haar zou verven, zou ik voor een koele kleur kiezen (maar hij was het ook eens met jouw advies om vooral niet te verven) en ik heb een blauwe jurk die ik zelf qua kleur niet zo mooi vind, maar die vaak complimentjes oplevert dat de kleur me zo ontzettend goed staat. Toen ik het kleurenkaartje erbij hield, kwam één van de blauwtinten precies overeen met de jurk. Dus met die ervaringen werd het wat makkelijker om me over te geven aan de gedempt koele kleuren. En inmiddels heb ik me er helemaal mee verzoend 🙂

Ik merk sowieso dat ik anders kijk naar kleuren en naar kleding, net alsof er iets bij me is ‘wakker gemaakt’, als een schuifje dat moest worden opengezet, waardoor ik het ineens beter snap wat qua kleding en kleur wel en niet werkt.

En wat ik al eerder in testimonials op je site had gelezen, gaat ook voor mij op: het is bij winkelen of online shoppen veel makkelijker om een keuze te maken. Sowieso ben ik nu veel kritischer. Het kader dat het stijladvies heeft gegeven, maakt het veel makkelijker om te beoordelen of iets staat of niet.

Er vloeit wel een hoop werk uit het stijladvies voort 🙂 Ik heb een wasmand vol met kleding die ik aan het innemen ben, zodat het beter bij mijn lijf past. En verder heb ik veel gezocht naar items om mijn garderobe aan te vullen. Twee een-knoopsblazertjes in petrol en mauve zijn echt een hele goede aanvulling op de garderobe gebleken. En verder heb ik tot nu toe vooral geïnvesteerd in de ‘randvoorwaarden’: mooie (maar o zo dure) lingerie (toch die romantische kant ;-)), goede panty’s, goede pumps en ballerina’s, kettingen in koele kleuren. In combinatie met die blazertjes lukt het daarmee heel goed om mezelf leuk en mooi aan te kleden.

Dus ik ben heel tevreden over de uitwerking van het advies. Op het moment zelf vond ik het niet zo makkelijk. Zoals gezegd, vond ik het heel jammer om afscheid te nemen van de kleuren die ik zelf zo mooi vond en hetzelfde gold voor bepaalde kledingmodellen. Het was niet zo gemakkelijk om te horen dat bepaalde dingen die ik zelf heel mooi vond, niet goed stonden. Ik had me van te voren niet zo gerealiseerd dat het kleur- en stijladvies ook een afscheid zou betekenen. Maar, wat ik al eerder schreef, ik heb me er inmiddels helemaal mee verzoend, nu ik heb gezien hoe goed de adviezen uitpakken.

Ik heb je van harte aanbevolen bij mijn schoonmoeder en een vriendin, dus ik hoop dat ze je nog benaderen!

Hartelijke groeten, Anne Maria

2 gedachten aan “Dit is waarom ik mijn werk zo leuk vind”

  1. Wat een enig verhaal Anna Maria en wat fijn dat je zo blij bent , je bent ook wel bij de beste geweest en nee ik heb ook geen aandelen maar ik was ook zo blij omdat het zo volledig volledig advies was !!
    In het begin was het even lastig met in nemen en veranderen van kleding maar de moeite waard, waren ook kledingstukken bij die niet te veranderen waren dus weggedaan en ook dat fijne overzicht in kasten gekregen.Ik ben zelf 2 keer eerder geweest , 26 jaar geleden was het ok maar de tweede keer was ik helemaal niet blij en heb ik er weinig mee gedaan. Dus zo blij met Lida omdat zij gewoon zo volledig is en alles weet wat nodig is om het echt compleet te maken. Ik wens je nog een mooi kleurrijk leven toe.

    Hartelijke groeten,
    Hetty

    1. Vind het heel lief van je, Hetty, maar hier word ik verlegen van. Ben echt niet de beste, er zijn heel veel goede collega’s in het land. Soms tref je een minder goede en dat is dan heel jammer. Ook voor onze beroepsgroep. Mhg, Lida

Reacties zijn gesloten.