Zo kun je er ook goed uitzien als je bezig bent met afvallen

Als je drastisch wilt afvallen en je streefgewicht nog niet hebt bereikt, is tussentijds kleding kopen niet erg verstandig.

Zo kun je er ook goed uitzien als je bezig bent met afvallen

Deze vraag kreeg ik van Mirjam: Ik ben bezig met afvallen. Ik ben al 5 kilo kwijt, maar mijn streefgewicht is 25 kilo er af. Ik wil nu nog geen nieuwe kleren kopen. Kun jij tips geven hoe ik er nu, maar ook straks als ik er weer meer kilo’s af heb, leuk uit kan zien.

Beste Mirjam, hier volgen een paar tips voor jou en alle seksegenoten die vele kilo’s willen verliezen. Er ook goed uitzien als je bezig bent met afvallen doe je zo:

  1. Zoek een coupeuse of Turkse kleermaker. Voor een klein bedrag kunnen zij je broeken en rokken innemen. Kleding kun je gemakkelijk kleiner maken, andersom lukt niet.
  2. Kies kleding in soepel vallende stoffen die je kunt insnoeren. Zoals het jurkje en de jas op de afbeelding. Hier kun je heel lang plezier van hebben. Als het kouder is draag je over het jurkje een (lang) vest.
  3. Koop een paar riemen. Het fijnste is een elastische (brede) riem die je over je inmiddels te wijde shirtjes, bloesjes en vestjes kunt dragen. Kies hem in een kleur die donkerder is dan je kleding. Je krijgt dan een ’taille’ en dit kan een extra stimulans voor je zijn om het dieet vol te houden.
  4. Als je wat nieuws wilt kopen, investeer in klassieke kledingmodellen. Bijvoorbeeld een op dit moment goed passende blazer in een klassieke uitvoering en in een neutrale tint die jou goed staat. Met dat ‘goed passen’ bedoel ik dat de blazer op je schouders goed moet zitten. Onder dit jasje kun je rustig je inmiddels te wijde blouses en shirtjes blijven dragen. Ook een nieuwe broek in een klassiek model (zonder details zodat je hem gemakkelijk in kunt nemen) is een goede investering. Het lijkt misschien saai, maar met accessoires kun je het geheel een trendy uiterlijk geven.
  5. Mocht je toch overvallen worden door een onbedwingbare kooplust, richt je blikken dan op een mooi halssieraad, oorbellen of een tas. Accessoires zijn je vrienden en niet alleen in deze fase. Ze kunnen je kleding een boost geven. Je kunt met  accessoires een klassieke outfit trendy maken, maar ook je persoonlijke stijl daarin laten zien.  Ringen zijn geen goed idee, want je vingers worden immers ook steeds dunner.
  6. Schoenen maken je outfit helemaal af, maar geef ook hier niet al teveel aan uit in deze fase. Als je op je ideale gewicht bent zullen ze je veel te ruim zitten. Schoenen in de kleur van je huid kun je overal bij dragen en vragen geen aandacht. Het aandachtspunt moet immers zo hoog mogelijk liggen, jij lijkt dan langer en slanker.
  7. Breng de aandacht naar je gezicht en decolleté met een mooi halssieraad/oorbellen en een make-up in je goede kleuren. Zorg dat je lippenstift de perfecte kleur voor jou heeft en ga wat vaker naar de kapper. Zie dat ook als een beloning voor jezelf als je er weer een paar kilo af hebt.

Kijk ook eens op mijn Pinterestbord Mateloos mooi

2 gedachten aan “Zo kun je er ook goed uitzien als je bezig bent met afvallen”

  1. Met ceintuurs onderbreek je de vertikale lijn. Dat is misschien nog niet zo prettig, als je nog 20 kg wilt afvallen.
    Wat je ook met japonnen en (over)bloeses kan doen is het volgende: iets boven taillehoogte de ruimte in een vertikaal plooitje leggen en vastzetten met een mooie knoop. Doe het symmetrisch, dus alsof het coupenaden zijn, en maak het nog niet té strak allemaal.

Reacties zijn gesloten.