Er jonger uitzien dan je bent kan heel vervelend zijn

Er jonger uitzien dan je bent is alleen maar leuk als je de veertig bent gepasseerd. Wat te doen wanneer je als 27-jarige elke keer als een tiener wordt behandeld?

Er jonger uitzien dan je bent kan heel vervelend zijn

Stephanie mailt: Hier meldt zich een Belgische volgster van uw blog! Nu zit ik een beetje met het volgende probleem. Iedereen schat me steeds veel jonger dan ik ben. Nu is dat volgens velen een luxeprobleem, want ach later is dat toch handig? Maar nu ik zwanger ben van mijn eerste kindje vind ik het minder leuk. Vaak denkt men dat ik nog maar een tiener ben, terwijl ik dit jaar toch 27 wordt. Ik zou graag van u wat tips krijgen om er qua kledingstijl toch wat volwassener, maar toch nog steeds een jonge en hippe moeder uit te zien. Hopelijk kunt u me ermee helpen. Met vriendelijke groeten, Stephanie

Er jonger uitzien dan je bent kan heel vervelend zijn. Wat kun je doen om er iets volwassener uit te zien? Dit is mijn belangrijkste tip: vrijetijdskleding oogt snel kinderlijker dan iets formelere/nettere kleding. Kies daarom eerder voor een effen donkere jeans dan voor een lichte met slijtplekken.

Doen:

 1. Maak je elke dag op. Het hoeft echt niet veel te zijn, maar een lichte make-up doet wonderen.
 2. Steek je haar op of breng volume toe aan (lang) haar.
 3. Besteed aandacht aan je accessoires, zoals een paar oorbellen om je outfit af te maken.
 4. Medium tot donkere kleuren en wat fellere kleuren ogen ‘zakelijker’ en daardoor volwassener.
 5. Draag een blazer. Denk voor je vrije tijd aan een tricot jasje of een donkerblauw jeans jasje.
 6. Ook een blouse (met een kraagje) oogt volwassener dan een shirtje met een open ‘kwetsbaar’ halsje.
 7. Donkere effen jeans. Draag onder een bootcut jeans een hak.
 8. Pumps, loafers en ballerina’s.

Vermijd:

 1. Jurkjes en rokjes met ruches en bloesjes met een bloemetjes-dessin.
 2. Outfits in lichte ‘zoete’ kleuren.
 3. Hodies en fleece jacks
 4. Sneakers, gympen en slippers
 5. Een paardenstaart
 6. T-shirtjes met opdruk
 7. Baggy jeans

Er jonger uitzien dan je bent kan heel vervelend zijn

4 gedachten aan “Er jonger uitzien dan je bent kan heel vervelend zijn”

 1. Dag Lida,

  Wat fijn om mijn vraag beantwoord te zien. Er zitten echt hele handige tips tussen! Heel erg bedankt!

  Groetjes,
  Stephanie

 2. Thegirlandthemachine, Lucie! En wat vreemd dat je nooit meer wat van ze hebt gehoord. Ik ken ze niet persoonlijk. Hoop dat ik je verder heb kunnen helpen en succes!

Reacties zijn gesloten.